Rossz vicc

2015. december 10. 07:23

Azt a közkeletű tévedést mindenképpen el kell oszlatni, hogy a fideszes politikusoknak nincs humorérzéke.

2015. december 10. 07:23
Bihari Tamás
Népszava

„A pótolhatatlan és halhatatlan zseni, Hofi Géza foglalta legjobban össze a lényeget: korrupció az, amiből engem kihagynak. Ezzel nehéz vitatkozni. Azt a közkeletű tévedést viszont mindenképpen el kell oszlatni, hogy a fideszes politikusoknak nincs humorérzéke. Igenis van, méghozzá Monthy Python-i mélységű. Ezt bizonyítja a korrupció elleni harc világnapjára kiadott közleményük is.

Eszerint: a »Fidesz elkötelezett a korrupció elleni harcban. A polgári kormány célja a közpénzekkel való felelős gazdálkodás, ezért Európa legszigorúbb közbeszerzési törvényét alkottuk meg és ezt a célt szolgálják az új párt- és kampányfinanszírozási törvény és az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló törvény módosításai is«. Itt némi szünetet kellett tartanom az olvasásban, mert már annyira kellett röhögnöm, hogy a betűk rázkódása miatt nem láttam a szöveget. Mindez, gondolom, az új propaganda minisztérium áldásával kerülhetett a nagy hagyományú magyar kabarén nevelkedett nagyközönség elé.

Különleges ízt ad a fideszes humoreszknek, hogy a propagandaminiszterről köztudott az az engesztelhetetlen küzdelem, amit a korrupció ellen vív, és ha megfárad e nemes küzdelemben, naponta növekvő alapterületű szerény Pasa-parki otthonába tér meg, amit keresetéből és a jó lelkű szülők anyagi támogatásából vásárolt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. december 10. 11:07
Monthy Python-i mélységű amikor egy bolsevik tintanyaló korrupcióval vádol..
röviden
2015. december 10. 11:00
Kemény harc lehet abban a szerkesztőségben, ahol Veress-Friss kacagtatóduónak ilyen konkurrenciája van.
KannibálTatárÚr
2015. december 10. 09:17
"Azt a közkeletű tévedést mindenképpen el kell oszlatni, hogy a fideszes politikusoknak nincs humorérzéke." Már hogyne lenne. Különben komolyan kellene benneteket vennie.
Mich
2015. december 10. 08:11
Jobbik-Ballik: "korrupció az, amiből engem kihagynak". Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!