Orbán lúzer, és többszörösen lúzer, aki követi

2015. december 30. 10:34

Van-e ennek a rezsimnek olyan jövőképe és politikai stratégiája, amely reálisan jobbat tartogat a nemzet számára, mint ami a nyugati civilizációba illeszkedve elérhető lenne? A válasz egyértelmű: nincs.

2015. december 30. 10:34
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Minden átmeneti visszaesésük, stagnálásuk, a keleti végekről momentán beléjük látott »földrengésszerű« elégedetlenségi hullám, vagy, ami azt illeti, a szélsőjobb előretörése ellenére (amihez nekünk az említett jellemzők közül semmi sem kell, ugyebár), a nyugati társadalmak liberálisak és demokratikusak maradnak éppen abban a tekintetben, ahogy Putyin és Orbán nem szeretnék. (Más értelemben viszont nem azok most sem, de ebbe most nem mennék bele.) Ezek a személyek mindössze azt érik el, hogy a Nyugat erkölcsi és önreflexiós ellustulásának egy időre vége legyen. Köszönjük meg nekik. (...)

A szabadság felváltása az állammal, a nemzeté az etnikummal, a kapitalizmusé a szocializmus nacionalista vagy nemzetközi változatával (amely vonulatba az Orbán-rezsim egy az egyben illeszkedik) erre az országra csak tragédiát, elszegényedést és terrort hozott. Orbán most sem a nemzet érdekében, hanem az ellen cselekszik. A rogánok, schmittpálok, kövérek szellemi és erkölcsi színvonala pontosan jelzi azt, amilyen sorsra ezt az országot szánják. A minimálisan empatikus olvasó nyilván felfogja, hogy nem intézheti el ezt a kérdést a libsizéssel. A kérdés ez: van-e ennek a rezsimnek olyan jövőképe és olyan politikai stratégiája, amely reálisan jobbat tartogat a nemzet számára, mint ami a nyugati civilizációba illeszkedve elérhető lenne. A válasz az egyértelmű »nincs«. És Orbán sem hiszi valójában, hogy lenne. A rezsimje egyedül egy célt szolgál: a közvetlen és közvetett élősködői eltartását, és az előbbiek megóvását attól, hogy a pártatlan igazságszolgáltatás kezébe kerüljenek. De Orbán veszíteni fog, és annál nagyobbat veszít az ország, minél többen tartanak vele az addig tekergő úton. Orbán lúzer, ne hagyjuk, hogy az ország vele veszítsen!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 383 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2015. december 31. 15:00
Szerintem Béndek Péter lúzer.
Senye Péter
2015. december 31. 14:53
"...nyugati civilizációba illeszkedve.." - próbálgatjuk már vagy ezer éve, de nem jön össze. Egyébként nincs 'nyugati civilizáció'. Talán van német, olasz, skandináv stb. Nekünk a saját civilizációnkat kell megteremteni.
belga
2015. december 31. 10:11
Orbánról sok mindent mondanak innen és onnan, de azt hogy lúzer lenne még nem hallottam senkitől. Nem is igazán értem hogy juthat ez eszébe bárkinek. Van egy álma aminek a végrehajtásához megvan a tehetsége és ezért -eddig- úgy néz ki, hogy meg is tudja valósítani. A lúzer az, aki nem ismeri fel, hogy ehhez az orbáni álomhoz akár a nemzetnek, akár neki saját magának hosszú távon mennyi köze van, mennyire érdeke ennek az álomnak a megvalósulása. Egyébként az ilyen írásoknak az égvilágon semmi értelme nincs. Legfeljebb annyi, hogy az író levezeti a benne lévő feszkót. Ezért is lehet ilyeneket írni, ezért van engedve.
szuverén
2015. december 31. 10:02
-Írja (kinyilatkoztatja) Ön: "A rogánok, schmittpálok, kövérek szellemi és erkölcsi színvonala pontosan jelzi azt, amilyen sorsra ezt az országot szánják." -Kérdezem én: És az Ön színvonala hol van? -Pl. Schmitt Pál szellemi és erkölcsi színvonalával mi a probléma? Csak úgy tárgyilagosan, mint kormánypárti kérdezem! -Ez; KO, csakhogy tuja, mert azzal a korlátolt, mantrázó, primitív agyával, fel sem fogja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!