Óbudai halászlé

2015. december 07. 07:42

Aki evett már bajai halászlevet vagy egyáltalán, jó ételt életében, az nagyjából körberöhögi, amikor egy levesporos cég játszik Mi­chelin-csillagos mesterszakácsot. Ezt kellett volna tennie Zsigónak is, de a magyar politikusnak lételeme az aránytévesztés.

2015. december 07. 07:42
Batka Zoltán
Népszabadság

„Mint ismert, az Unilever a karácsonyi szezonra időzített halászlé-fűszerkockáját a bajai halászlé hírnevével reklámozza. Bár a »Bajai halászlé újragondolva« reklámból hamar kiderült, hogy egy sematikus marketingüzenet, Zsigó a térség parlamenti képviselőjeként, plusz a teljes bajai önkormányzat hivatalos, dörgedelmes levélben fordult az Unileverhez.

Aki evett már bajai halászlevet vagy egyáltalán, jó ételt életében, az nagyjából körberöhögi, amikor egy levesporos cég játszik Mi­chelin-csillagos mesterszakácsot. Ezt kellett volna tennie Zsigónak is, de a magyar politikusnak lételeme az aránytévesztés. Zsigó és a városnagyok fejléces levélben megüzenték a Unilevernek, hogy ha a bajai halászléről csinálnak reklámfilmet, akkor előbb velük konzultáljanak. Nem a bajai vendéglősökkel, az érsekcsanádi halfőzőkkel, hanem Zsigó Róbert országgyűlési képviselővel. A levélben van szó nemzeti értéktárról, értékpiramisról, ami a »hungarikumok előszobája« és amelynek a bajai halászlé minden lépcsőfokát végigjárta, míg megérkezett oda, hogy hungarikum, amely »hozzájárul az összetartozás, az egység és a nemzeti tudat erősítéséhez«.

Na, itt már torkon akad a szálka, dülled a szem, mert Zsigó a nagy nemzeti árukapcsolás közben nem veszi észre vagy nem akarja észrevenni: éppen azon fáradozik, hogy ugyanolyan fáradt valamit csináljon a bajai halászléből, mint az Unilever levespora.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rottenbiller
2015. december 07. 08:21
Ennél a szennylapnál etalon az antimagyarság? Ki pénzeli ezeket a seggfej népszabadság szarbamártott tollú fírkászait?
states
2015. december 07. 08:09
Ezek ott a baloldalon tényleg az utolsókat rúgják. Azt is saját magukba. Ez a valódi aránytévesztés.
balbako_
2015. december 07. 08:04
Tanulság:a hungarikumokba ne barmoljon bele senki. A Népszabadságnak meg egész léte hungarikum ellenes.
bunko_jobbos
2015. december 07. 08:02
Sajnos a világon a marketing a legfontosabb tevékenység. Ezért rohadt fontos, hogy kiállj az igazad mellett. Nem szabad a görényeket szó nélkül hagyni, az OGY képviselőnek meg ez főleg feladata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!