„Most teljesen váratlanul, a hétvégén, egy szatmárcsekei horgásztúrán ütköztem gasztroforradalom-bizonyítékba. Horgászügyekben tájékozatlan olvasók kedvéért elmesélem, hogy egy horgásztúra többnyire úgy néz ki, hogy a horgásztársaság hétvégén valószínűtlenül sok cuccal elindul egy indokolatlanul távoli helyre, ahol a továbbiakban étel- és italfogyasztással, kártyázással és a hatalmas ládákba pakolt horgászfelszerelések átrendezésével, mutogatásával, esetleg csereberélésével tölti az időt. Vízpartra lehetőleg nem megy, mert ott hideg van és sár, hal meg úgysincs. (…)
O. készítette a reggelit tudniillik, Benedict-tojást hollandi mártással. (Ez egy jellegzetes amerikai reggeli, állítólag egy Benedict nevű New York-i brókerről kapta a nevét, mivel kedvenc szállodájában mindig ezt készítette magának másnaposság ellen. (…)
A tévében látta valamikor, és gondolta, jó lesz ilyen alkalomra.
Jó is volt.
És most már hivatalos: a magyar gasztroforradalom ÉL.”