Politikai adok-kapok

2015. november 11. 13:37

A kikötői kocsmákban Piszkos Fredként ismert Piszok Alfréd is büszke lehetne arra a hírnévre, amely most Szentendre két eddig tisztes polgárát utolérte.

2015. november 11. 13:37
Szemán László
MNO

„A kikötői kocsmákban Piszkos Fredként ismert Piszok Alfréd is büszke lehetne arra a hírnévre, amely most Szentendre két eddig tisztes polgárát utolérte. Igaz, Piszok úr biztos, ami biztos alapon maradandó sérülést okozó pofonzuhataggal intézte volna el a nőügyet. Ám nálunk már a garázdák se a régiek. Se kék-zöld foltok, se egy vállficam, se egy törött csont.

De félre a tréfával, mert – lássuk be – a történet viccnek azért durva, fordítsuk komolyabbra a szót. Naphosszat sorolhatnánk a hétköznapi agresszió példáit. Elég csak az utakon közlekedési vitába keveredőket, majd egymás torkának ugrókat említeni. Nincs olyan helyzet, amit ne tudnánk több száz szavas káromkodással – szép a magyar nyelv, ebből is látszik –, középső ujj bősz mutogatásával, fizikai erőszakkal megoldani. Úgy káromkodni, ahogy mi tudunk, senki nem képes a földtekén. A középső ujj viszont idegen jövevény, az olaszoktól vettük át. A fizikai erőszak formái pedig változatosak, hiszen a változatosság gyönyörködtet: a fa testápolóként emlegetett baseballütőtől a szerelővasig sok minden előkerül ilyenkor a vezető ülése alól.

Az egész ország egy merő ideg, szikrára vár, hogy robbanhasson. Lila köd borul az agyakra, és beindul előbb a szóbeli, majd a fizikai attak. Az erőszakkal a politikai csatározások során is szembesülhettünk, igaz  és szerencsére  eddig csak verbálisan. A magyar parlamentben nem divat, hogy a képviselők felpofozzák, fojtogassák, földre vigyék, megrugdossák egymást. Hol vagyunk még az ukrán vagy a dél-koreai honatyáktól! Reménykedjünk, hogy nincs is igény a politikai viták ilyetén megoldására – bár kétségtelen, szórakoztatóbb lenne, mint a törvényjavaslatok képviselők nélküli megvitatásáról sugárzott tévéadás, amelynek láttán rögtön álomba szenderül az, aki önsanyargatásból a készülék elé ül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex.leopardi
2015. november 11. 15:57
bulvárosodik,vannak ott még jófejek
tunde04
2015. november 11. 15:54
ültem a teraszon és tőlem köbö 60 méterrel arrébb dördült el a lövés. semmivel sem lehet egy ilyen hangot összetéveszteni. beugrottam a lakásba, majd 10-15 másodperc múlva újabb lövés dördült. hát nem mondom, h nyugodt voltam. :) ez a két ember meg amúgy megérdemli egymást, meg a közös asszonykát is!
Onurisz
2015. november 11. 15:19
Egyikük erősen erőltetetten nevezhető csak politikusnak. Egy olyan párt helyi vezetőségének tagja lenni, amely a 15-ből 1 helyi képviselővel rendelkezik - inkább hobbitevékenység, mint politikai. Másikuk egy Fideszes egyéni képviselő. Nyilván nem véletlen, hogy az "összecsapásról" készült beszámoló az Indexen látott napvilágot. A fideszes kezében a sötétben állítólag megvillanó kés nehezen hihető, a válaszként eldördített utcán talált patronos játékpisztoly pedig mosolyt fakasztó epizód. Meg kellett hát toldani egy zaftos "büdös zsidózással", amely bizonyíthatatlan ugyan, de ettől kezdve nem vakarható le a "politikusabb" szereplőről soha az életben. A karaktergyilkosság megtörtént, ezután bármikor el lehet játszani az "antiszemita képviselőt indít a Fidesz" játékot. Ha mosakszik, annál gyanúsabb, ha nem, az maga a beismerés.
pollip
2015. november 11. 15:11
A cikkíró melyik országban él? "Az egész ország egy merő ideg, szikrára vár, hogy robbanhasson. Lila köd borul az agyakra, és beindul előbb a szóbeli, majd a fizikai attak." Ezt a szikrát csak a kis számú, bukott ballib várja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!