A felcsúti kisvasút eközben zavartalanul épülget

2015. november 24. 08:41

Ma, kormányon többek között olyan járatokat ritkítanak, mint a Budapest és Miskolc között közlekedő gyorsvonat, a Sopron és Budapest között közlekedő IC, vagy számos észak- és dél-balatoni útvonal járatai.

2015. november 24. 08:41
Oláh Lajos
DKP.hu

Drasztikus járatritkítást jelentett be a MÁV. A december 13-án életbe lépő menetrend szerint nem csak a kevés ember által használt szárnyvonalak, hanem kifejezetten népszerű útvonalakon közlekedő járatok is eltűnnek majd.

A Fidesz 2008-ban, ellenzékben még »a vidéki emberek életének tudatos ellehetetlenítésének« nevezte a kihasználatlan szárnyvonalak megszüntetését, és a helyettük használható buszközlekedés megszervezését. Ma, kormányon többek között olyan járatokat ritkítanak, mint a Budapest és Miskolc között közlekedő gyorsvonat, a Sopron és Budapest között közlekedő IC, vagy számos észak- és dél-balatoni útvonal járatai. Mivel ezeken az útvonalakon naponta több ezren közlekednek, világos, hogy nem hatékonyságnövelésről, hanem egyszerű megszorításról van szó. A fideszes kevesek országában a felcsúti kisvasút eközben persze zavartalanul épülget.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány járatritkítása nem az ésszerűséget és a kihasználtságot, hanem a megszorítást szolgálja. A DK szerint a Fidesz felelőtlen ellenzékből lett felelőtlen kormány, hiszen kormányon azt valósítja meg, amivel ellenzékben alaptalanul vádolt másokat. A DK várja azoknak a fideszes országgyűlési képviselőknek és polgármestereknek a tiltakozását, akik 2009-ben az ésszerű járatritkítások ellen tiltakoztak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. november 25. 06:33
Bicske??? Kelenföldöt mikor éri el??
várúr
2015. november 24. 22:32
A fickó bután hazudik. A kis vasutas. Ha nem is felcsúti.
katus
2015. november 24. 21:46
Németh Szilárd vs Novák Előd - PS Villámvita - 2015.11.23. Szarvas Szilveszter ezúttal Németh Szilárd fideszes honatyát és a Jobbik országgyűlési képviselőjét, Novák Elődöt csípte el egy villáminterjúra, véleményütköztetésre. A beszélgetés apropóját a Jobbik által kezdeményezett parlamenti antikorrupciós vitanap jelentette. A PestiSrácok.hu újságírója, riportere arra volt kíváncsi, az ellenzék milyen kézzelfogható bizonyítékokkal rendelkezik, hogy azt állítja, korrupt a jelenlegi kormány. https://www.youtube.com/watch?v=ROpneORzTRo
katus
2015. november 24. 21:13
"A növekvő mértékű korrupció visszaszorításáról és a korrumpálódott politikusok elszámoltatásáról." https://www.youtube.com/watch?v=87K7PIRvcnc#t=375
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!