Szörnyszülött

2015. november 13. 08:24

Az egyházak bejegyzési feltételeit viszont a végtelenségig összekuszálták. Ha így marad a szabályozás, akkor újabb szörnyszülöttet hoz világra a KDNP-vel dúsított Fidesz.

2015. november 13. 08:24
Czene Gábor
Czene Gábor
Népszabadság

Ilyen előzmények után felüdülés volt látni azt a tervezetet, amit – titokban zajló előkészületek után – úgynevezett társadalmi vitára bocsátott az igazságügyi tárca. Még az ellenzék se nagyon talált fogást rajta.

Csupán az a bökkenő, hogy a végül a parlament elé terjesztett javaslat módosult néhány ponton. Igaz, az Országgyűlés helyett újra a bíróságok döntenek majd az egyházak bejegyzéséről, ami kétségkívül pozitívum, az egyházak bejegyzési feltételeit viszont a végtelenségig összekuszálták. Ha így marad a szabályozás, akkor újabb szörnyszülöttet hoz világra a KDNP-vel dúsított Fidesz.

Iványi Gábor és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség tagjai igazán büszkék lehetnek magukra. Mintha e témakörben az elmúlt évek összes kormányzati mesterkedése legfőként arra irányult volna, hogy őket kigolyózzák az „államilag elismert” egyházak sorából.

Nincs másként most sem. A szürreális követelmények és az igencsak tág értelmezési keretet kínáló, nehezen megfejthető rendelkezések szövevényéből egyedül az a szándék olvasható ki, hogy a Fidesz-kormány szeretné valahogy periférián tartani ezt a folyton kellemetlenkedő társaságot, amely nem lebecsülendő veszélyt jelent, hisz már a Kádár-korszakban sem volt hajlandó behódolni a hatalomnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. április 09. 16:34
Iványiék politikai szervezetet működtetnek az nem egyház. Ennyi.
Békanász a hasadon
2015. december 07. 20:24
Megérkezett a parlamenthez a Metodista Világtanács állásfoglalása arról, hogy a testület kizárólagos magyarországi tagja a Magyarországi Metodista Egyház – értesültünk. Ennek alapján az új egyházi törvény, illetve a kormányzat politikája ellen hevesen tiltakozó Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke tulajdonképpen nem nevezhetné magát metodista lelkésznek, ahogy azt gyakran mégis teszi. http://archivum.magyarhirlap.hu/belfold/ivanyi_testverkozossege_nem_metodista.html A faszt erőszakoskodnak ezek a gecik.
Sörgyári megálló
2015. december 07. 20:23
Nem tudom, de ilyen fejjel jobban megválogatnám, hogy a cikkeimnek milyen címeket adok. És ha már az a munkahelyem, amelyik, akkor jobban odafigyelnék, hogy mibe ütöm az orromat. Előre!
Zokni
2015. december 07. 20:23
"Iványiék politikai szervezetet működtetnek az nem egyház. Ennyi." - írja. Ez hazugság. Ennyi. Tehát Ön egy sima hazudozó. Az meg semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!