A felkiáltójelről

2015. november 29. 14:58

E jel a világ minden nyelvén a határozott felszólítás, az erős érzelmek, a felkiáltás, a felindultság jele, sőt, egyezményes nemzetközi jelként a veszélyre is utal.

2015. november 29. 14:58
Baja Ferenc
Facebook

„Magyarországon ma – nagyszerű költőnk szavaival élve - »fejére szól, ki szót emel«. Fejére szól a társadalom megkárosítjainak tömege: mélyszegénységben élők, a földjétől megfosztott,becsapott családi gazdálkodó, a fizetésemeléséért küzdő ápoló, szociális munkás, pedagógus, az adóterheket nyögő vállalkozó. Az időskori szegénység rémével szembenéző nyugdíjasaink zöme. A brókerbotrány ki nem fizetett károsultjainak több tízezres tömege, a közel háromezer kisemmizett ESZOSZ-dolgozó.

Az Arany Jánostól kölcsönvett mondat végén azonban áll még valami. Egy felkiáltó jel amely nem csak a Walesi Bárdok híres sorának ad nyomatékot, hanem a Magyar Szocialista Párt kongresszusának is. E jel a világ minden nyelvén a határozott felszólítás, az erős érzelmek, a felkiáltás, a felindultság jele, sőt, egyezményes nemzetközi jelként a veszélyre is utal, nem utolsó sorban pedig általános figyelemfelhívás szimbóluma.

Az MSZP felkiáltójele az utóbbi öt évben kifárasztott, elgyötört, és mára egyre kétségbeesettebb társadalmi csoportok kiáltását jelképezi. A felkiáltójel annak szimbóluma, hogy a Fidesz-kormányt csak a társadalom válthatja le. Az a józan többség, amely a magyar társadalmat feszítő valós problémákat nem elkendőzni, hanem megoldani akarja. Ezzel a jellel akarjuk felhívni a figyelmet a megoldandó ügyekre: az alacsony fizetésekre, a nemzeti földvagyon elrablására, a szociális krízisre, az elcsalt rezsicsökkentésre, a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazás megakadályozására, fővárosunk kivéreztetésére. A demokrácia leépítésére, a jogállam szétverésére.

A Fidesz-kormány gyűlöletkeltésre és fenyegetésre építő politikája a társadalom mindennapi félelemben tartását szolgálja. Ezzel szemben nekünk azt kell világossá tenni, hogy a józan többség és az MSZP érdeke egy: ebből a zsákutcából közösen tudunk és közösen is kell kijönnünk. Az MSZP a józan többség pártján állva, felkiáltójelet mutatva emel szót a tömegekért, akik kiszolgáltatottjai a Fidesz kormányzásának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2015. november 30. 10:38
"Az Arany Jánostól kölcsönvett mondat végén azonban áll még valami. Egy felkiáltó jel amely nem csak a Walesi Bárdok híres sorának ad nyomatékot, hanem a Magyar Szocialista Párt kongresszusának is." Walesi Bárdok kontra MSZP kongresszus. Nagyon költői.
választópolgár
2015. november 30. 09:01
Ez a morfondírozás a szükséges és elégséges analógiáján szükségtelen és elégtelen volt.
luisbathhelena
2015. november 29. 21:52
Ferikém egyszer a Fideszt is leváltja majd a társadalom (ahogy minden pártot), de ahhoz nektek semmi közötök nem lesz. Mert akkor már réges-rég elfelejtették hogy létezett egy posztkomcsi mszp nevű párt!
Akitlosz
2015. november 29. 21:51
"E jel a világ minden nyelvén a határozott felszólítás, az erős érzelmek, a felkiáltás, a felindultság jele, sőt, egyezményes nemzetközi jelként a veszélyre is utal." Valamint az óhajtás jele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!