Mondd el a szeretet nyelvén

2015. szeptember 03. 18:51

Nehezen viselem, hogy nem szeretjük egymást. Ahogy azt is, hogy a szeretet nevében gyűlölködünk.

2015. szeptember 03. 18:51
Pion István
Facebook

„nehezen viselem, hogy nem szeretjük egymást. ahogy azt is, hogy a szeretet nevében gyűlölködünk.


mert vannak, akik szeretik a hazájukat, de a hazaszeretet nevében gyűlölik a bevándorlókat és azokat, akik szeretik a szabadságot. és mert vannak olyanok is, akik szeretik a szabadságot, de a szabadságszeretet nevében gyűlölik a bevándorlók elutasítóit és azokat, akik szeretik a hazájukat.

pedig a szeretet nem képes gyűlöletre, viszont képes a beszédre.

nyelve van.

de ez a nyelv, a szeretet nyelve is hiányos, hiszen nem ismeri a szögesdrót és a gyűlöletkampány szavakat, és nem ismeri az add Uram, de rögtön kifejezést sem.

azonban ezen a nyelven mégis sokkal egyszerűbb elmondanom például, hogy ma reggel megkönnyeztem egy fotót, amelyen egy háromtagú – anya, apa, csecsemő – család feküdt a síneken, így próbálva megakadályozni, hogy Németország helyett menekülttáborba vigyék őket. nem tudom, hogy sikerrel járt-e az akciójuk, valószínűleg nem, de felmerült bennem, hogy ha itt, ebben a szituációban két szeretet találkozna, akkor higgadtan elmondanák egymásnak például azt, hogy ez a család milyen szörnyű körülmények közül érkezett, és neked meg kell értened, hogy az az élet, amelyet ott éltek, nem élet. de elmondanák egymásnak azt is, hogy ahová ez a család költözni szeretne, vagyis itt és most az Európai Unióba, ott vannak szabályai a beköltözésnek, és neked meg kell értened, hogy ezeket a szabályokat azért kell betartani, hogy minél többen elmenekülhessenek a borzalmak elől.

és ezen a nyelven sokkal egyszerűbb elmondani azt is, hogy aki szereti a hazáját és a népét, az más népeket is képes szeretni. meg is lehet tanítani neki, hogyan kell, csak egy kis szeretet kell hozzá. valamint azt is egyszerűbb elmondani ezen a nyelven, hogy aki szereti a szabadságot, az képes szeretni a hazáját és a népét is. meg is lehet tanítani neki, hogyan kell, csak egy kis szeretet kell hozzá.

szörnyű látni, ahogy a borzalmak elől menekülők élete fölött veszekszünk, mert sajnos kevesen vannak, akik tudnak és értenek a szeretet nyelvén. jó volna, ha mégis sokan, legalább csupán értenénk ezt a valójában nem túl bonyolult nyelvet.

#mondd #el #a #szeretet #nyelvén”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szuverén
2015. szeptember 04. 08:42
Pion István! -Mindenkit szeretni lehetetlen, elcsépelt lejárt lemez. Lejáratja, elkoptatja az igazi szeretet lényegét. Parancsra, elvárás alapján végképp nem megy. -Aki mindenkit szeret, senkit sem szeret (igazán) nem is tudja mi a szeretet. Csak, képmutató farizeus. -Együttérzés, segítőkészség is, csak egy meg nem határozható ideig, szintig várható el. -Van egy cáfolhatatlan népi bölcsesség, igazság: Mindennek meg van a határa. -Elvont ideákra hivatkozni, az infantilizmus kategóriája.
yes_we_can
2015. szeptember 04. 00:10
Emlékszem,amikor Orbán máról holnapra gyűlölt szőrösseggűvé vált,amikor szembesült a "liberálisok" mocsokságával.Azóta (huszonéve) azt olvashatod mindenhol,hogy ő a gyűlöletkeltő.
cserebogár
2015. szeptember 03. 21:26
Aki fekszik a síneken, ha szeretné a hazáját, akkor otthon lenne. Harcolna a hazájáért. Harcolna a szabadságért. Pont' nem azt azt teszi. Törvényeket hág át. A szeretet törvényét is! Mert ő maga rántotta le a sínekre az asszonyt és a gyereket is. Láttam a videót. A törvényszegés nem szabadság. Az anarchia. De téged nagyon szeretlek. Főleg az írásodért!
Sumi
2015. szeptember 03. 21:13
Az igazi menekült nem hisztizik, meg veri magát a földhöz, nem tüntet, nem követelőzik, a sokadik biztonságos országot maga után hagyva, azért, hogy a kinézett gazdag, jó szociális ellátórendszerrel rendelkező országba jusson, hanem örül, hogy él, hogy van hol meghúznia magát, biztonságban, ellátást kap ... és együttműködik, nem raplizik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!