A Fidesz egy macsó párt

2015. augusztus 12. 13:42

A fideszes képviselők nyíltan vagy burkoltan többször beszóltak ellenzéki képviselőnőknek, amivel jelezték, hogy az ő helyük tulajdonképpen a konyhában van, és interpellációk helyett inkább a gyerekszüléssel kéne foglalkozniuk.

2015. augusztus 12. 13:42
Trombitás Alfréd
Szegedi Kattintós

„A Fidesz-KDNP régóta ellenzi a nemi kvóták bevezetését a párton belül, illetve a parlamentben, hiszen mint a legutóbbi országgyűlési választás is mutatja, egyéni jelöltjei között alig volt nő, akik pedig mégis bekerültek a frakcióba, színtelen, szagtalan, íztelen stílus képviselnek. A KDNP színeiben egyedül a bukott oktatási államtitkár Hoffmann Rózsa politizál nőként, míg a népes Fidesz frakcióban a szintén a porondról leparancsolt egykori pártszóvivő, Selmeczi Gabriella érdemel említést a hölgyek képviseletében.

1. Persze listáról bekerült a régi motoros Mátrai Márta is, aki több ciklus óta úgy ül a parlamenti frakcióban, mint egy néma szfinx, de említhetjük még Dunai Mónikát, mint az új hullám képviselőjét, ám ő sem bőbeszűdéségéről és aktivitásáról ismert. A korrektség kedvéért említsük meg, hogy vannak még náluk is súlytalanabb női tagjai a frakciónak, mint például Molnár Ágnes vagy Bene Ildikó. Üde színfolt a Hoffmann Rózsa hasonmása, Czunyiné Bertalan Judit, aki nem csak a fizimiskáját örökölte meg kereszténydemokrata frakciótársának, de a beosztását is.


2. A fideszes képviselők nyíltan vagy burkoltan többször beszóltak ellenzéki képviselőnőknek, amivel jelezték, hogy az ő helyük tulajdonképpen a konyhában van, és interpellációk helyett inkább a gyerekszüléssel kéne foglalkozniuk. Emlékezzünk csak Varga István képviselő kirohanására, aki három éve a családon belüli erőszak büntető törvénykönyvben (Btk.) való szerepeltetéséről szóló vitában a nők szerepéről és a gyermekvállalásról azt mondta, ha a nők elmennének szülni négy-öt gyereket, akkor nem lenne gond a társadalmi szerepükkel. De említhetnénk a vakkomondoros Balogh Józsefet is, aki lekevert néhány kokit, sallert és tockost az élettársának, és ezután sem volt hajlandó lemondani képviselői mandátumáról.

A Fidesz végül kizárta a frakcióból, de Balogh függetlenként is támogatta egykori pártját minden szavazáson.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. augusztus 13. 01:55
A menekültekre meg erre a kurva hőségre már csak egy kis macsózás hiányzott.
catalina9
2015. augusztus 12. 18:53
Hát elvtársak, tenni kell a szexizmus ellen!! "....Úgy gondolta, egyébként is kényelmetlen lett volna tamponnal futni, ezért mindenféle nedvszívó eszköz nélkül teljesítette a londoni maratont egy 26 éves amerikai feminista. Kiran Gandhi arra akarta felhívni a figyelmet, hogy túlságosan stigmatizálják a nőket a havi vérzésük miatt.... Mások véleménye annyira nem érdekelte, hogy még dresszből is világos színűt vett fel, amin egy idő után simán átütött a lábán lefolyó vér. ....Úgy fogalmazott, hogy ha van olyan hely, ahol azt csinálhatsz, amit akarsz, az a maraton. Ott lehet adni egy pofont a szexizmusnak, újra lehet írni a szabályokat, és fontosabb a kényelem annál, hogy hányan bámulnak rád. Kiran Gandhi büszkén mesélte fotókkal telepakolt bejegyzésében, hogy folyt a lábán futás közben a vér. ...." No már most Teczár Szilárd a hatósághoz fordult, hogy a férfi futóknak is véreznük kell, Szél Bernadett, pedig leszexistázza a nem vérzőket..." Hajrá ballibák, Conchita Wurst után itt az új példakép.
ottapont
2015. augusztus 12. 17:06
'A Fidesz-KDNP régóta ellenzi a nemi kvóták bevezetését a párton belül, illetve a parlamentben' Nagyon helyesen. A pozitív diszkrimináció igazságtalan és egészségtelen.
Mich
2015. augusztus 12. 14:41
Kattintott Frédi (a Mandiner jóvoltából...) már megint itt van és próbálkozik egy újabb ballibes fogással a Fideszen... Próbálkozzon a Mamájával...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!