A Smer alattvalói

2015. augusztus 23. 08:59

Egy igazi szociáldemokrata párt számára a szociálpolitika nem az osztogatás színtere, hanem az állampolgárokkal, szavazókkal felépített partnerség alapja. Jól éltek, ezért ránk szavaztok.

2015. augusztus 23. 08:59
Ravasz Ábel
Új Szó

„A Smer azonban, mivel vezető politikusai szociáldemokratát maximum a televízióban láttak eddig, nem gondolkodik partnerségben. Egy másik hagyományhoz nyúlik vissza, a szocialista paternalizmushoz, amelyben az állam megszán, ajándékoz, ellát, megsegít.

Nem egyenlő partnerként, hanem hűbéres úrként, feljebbvalóként, megváltóként. Ennek a paternalista politikának a magjában egyébként a tartós demokratikus hagyományok teljes hiánya, illetve a régiónk által a huszadik században bemutatott, feudális és önkényuralmi rendszerek közötti szédelgés van.

A Smer csomagjában találunk jobb és rosszabb intézkedéseket – erről vitázzanak a közgazdászok. A szociálpolitika mindig a gazdasági növekedéssel vívja presztízsharcát, minden kormánynak fájó döntéseket kell hoznia arról, mi mekkora prioritás épp az adott helyzetben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. augusztus 23. 22:16
A szociáldemokraták is vörösök. Egy kalap alá tartoznak a többi bolsevikkal.
Energetikus
2015. augusztus 23. 16:51
de meg kell adni: - a szociáldemokrata SMER éppen olyan sikeresen politizál, mint a néppárti kereszténydemokrata FIDESZ ... ... ha Szlovákiában a magyar választási törvény lenne érvényben, biztos 2/3-osak lennének - de fordítva nem, - ha jól olvastam a gyöztes 22 % - kos lenne ...
KannibálTatárÚr
2015. augusztus 23. 10:16
"Egy másik hagyományhoz nyúlik vissza, a szocialista paternalizmushoz, amelyben az állam megszán, ajándékoz, ellát, megsegít." Te nagyon a közelmultban születhettél. Az állam a szocializmusban elvett, elvett aztán elvett. Mikor már mindent elvett, megélhetést biztosított.
1. Hugyos Mate Migransvadasz Zaszloalj
2015. augusztus 23. 09:50
Fico jobarat. Soha nem voltak ilyen jok a szlovak-magyar kapcsolatok, mar nincsenek problemak, benes dekretumok, nyelvtorveny, kisebbsegi jogok nem fontosak. Igy van ez narancsos patkanyok, ugye ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!