Orbán ügyes csapdát állított a baloldalnak Tusnádfürdőn

2015. július 25. 15:17

Az illiberális állam után az idei tusnádfürdői beszédből nemzetközi botrány nem lesz, a baloldal viszont olyan taktikus provokációt kapott Orbán Viktortól, mint még soha.

2015. július 25. 15:17
Panyi Szabolcs
Index

„A kormányban a Habony Árpád és Arthur Finkelstein által megkomponált bevándorlóellenes kampányt óriási sikerként értékelik, a közvélemény-kutatások szerint a Fidesz népszerűsége a tapolcai vereség után ismét elindult felfelé. Sikerült a Jobbik előretörését is megállítani, hiszen Vona pártja nem tudott érdemben reagálni a Fidesz idegenellenes üzeneteire, a baloldal pedig némi hezitálás után bevándorlóbarát álláspontot vett fel.

Orbán szándékosan provokálta a baloldalt, hogy még inkább támadja kormányát a menekültügyben, és vegye még inkább a védelmébe a migránsokat.

Utóbbi ugyanis hozhat némi figyelmet az olyan, alig mérhető támogatottságú értelmiségi rétegpártoknak, mint a plakáttépéssel a hírekbe kerülő Együtt, vagy a menekülteknek ingyen BKV-zást követelő PM, de katasztrofális lehet a még mindig néppárti ambíciókat dédelgető MSZP-nek, illetve a DK-nak. Egyszerűen azért, mert a szavazók többsége egyáltalán nem vevő a menekültekkel szolidaritást követelő emberi jogi megközelítésre, az ellenkezőjéről viszont annál inkább meg lehet őket győzni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vakhangya6
2015. július 27. 09:31
Orbán legfontosabb kampány tanácsadója egy amerikai buzi zsidó. Ez mindent elárúl arról, hogy hol tart Orbán és hol tartanak az őt feltétlen alázattal imádó hívei.
magnamater
2015. július 27. 09:26
Szó sincs csapdáról, Orbán egyszerűen figyelembe vette az ország érdekét.Ilyesmi a baloldallal mostanában nem fordult elő.
hátakkor
2015. július 27. 07:50
Az ún. baloldal magának állított csapdát. 19-ben, 45-ben, 56-ban, 89-ben.
kitiltott
2015. július 26. 18:15
Áttörték a kerítést a migránsok, teljes a káosz a Csatorna-alagútnál Közlekedési káosz alakult ki az Északnyugat-Franciaországot Nagy-Britanniával összekötő alagútnál, a Calais környékén tábort vert 5000 migráns ugyanis áttörte a kikötőváros vasútjának kerítését, és a síneken keresztül próbált átjutni Angliába. Közben Olaszországban ismét több mint 900 embert mentettek ki a tengerből. Az incidens miatt lépésben haladtak az autók és a kamionok, a vonatok is késnek. Az Eurotunnel járatokat törölt, a bevándorlók ugyanis a síneken közlekedtek. Lassan megszokottá válik a Dovert Calais-val összekötő csatornánál a forgalmi káosz. A francia kikötővárosban 5000 javarészt afrikai és közel-keleti bevándorló vert tábort, aki Nagy-Britanniába szeretne átjutni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!