Felér egy árulással

2015. július 03. 07:07

El kell fogadni, hogy a paralimpikonok tevékenysége igazából összevethetetlen nemcsak a saját, de a nem fogyatékkal élők tevékenységével is.

2015. július 03. 07:07
Pajor-Gyulai László
Magyar Nemzet

El kell fogadni, hogy a paralimpikonok tevékenysége igazából összevethetetlen nemcsak a saját, de a nem fogyatékkal élők tevékenységével is. A kiemelkedően nagy jutalom tehát a teljesítményük, illetve a fogyatékkal élők sportja rendszerének logikája miatt is indokolatlan. Azt szolgálja, hogy – és ismét itt tartunk – álszent módon elhitessék velünk, az állam, a sportvezetés, a társadalom éppen úgy becsüli meg a fogyatékkal élő versenyzőket, mint az épeket. Holott két olimpia között minden az utóbbiakról szól. Erről persze sokat és sokszor kell beszélni, csak nem most és nem Deutsch Tamásnak. Nem jól cseng az átmeneti elnök nyilatkozata, aki annak idején javasolta a nemrég lemondott elnök, Gömöri Zsolt végtörlesztésének a kifizetését, és aki alelnökként asszisztált a pazarláshoz. Túl azon, hogy neki hivatalból az általa vezetett terület érdekében kellene lobbiznia több, nem pedig kevesebb pénzért, az olimpiai jutalom felemlegetése porhintés. Olimpiai bajnok kevés van, a sportolók a hétköznapokhoz hiányolják a pénzt, márpedig ők arról szeretnének hallani. Arról, amiből a bizottság oly sokat költött – a vezetőjére.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2015. július 03. 08:58
És a paraolimpia nem csak hogy groteszk, hanem antihumánus is, részben, mert kategorizálják őket a sérültségi fokozataik alapján, másrészt, mert természetesen ennek sincs semmi értelme, hiszen nincs 2 egyformán sérült ember. Ebből fakadóan aztán a kevésbé sérült nyer, a sérültebbnek pedig esélye sincs.
tevevanegypupu
2015. július 03. 08:17
..hozzátéve egy példát: ha a vizipólósok vezetője nagyon jól keres és meglehetősen jómódú, egy kisebb testi hibával rendelkező csapat vezetője ne keressen jól és ne legyen jómódú? Miért ne..vagy az előző miért igen?
tevevanegypupu
2015. július 03. 08:15
Erről beszélni meglehetősen kényes dolog, az emberek nem fogadják el teljes emberként azokat, akiknek valami sérülésük van, (kár képmutatni, ez az igazság) nem tudnak úgy mozogni mint egy egészséges ember, szóval vagy elnézőbbek és úgy gondolják, hogy nekik minden jár vagy pedig azt, hogy minek próbálkoznak, felesleges..Nehéz megítélni, hogy Deutschnak igaza van-e abban, hogy nekik kevesebb járna mint egy egészséges sportolónak vagy ugyan annyi..Minden esetre a legutóbbi paraolimpián azért nem panaszkodhattak, igazán szépen díjazták őket. És ha elfogadjuk, hogy a "rendes" olimpia vezetői rengeteg pénzt keresnek, akkor miért nem tudjuk elfogadni, hogy a paraolimpia vezetői is keresnek? Ha az olimpia vezetői nem a sportolók elől veszik el a pénzt, akkor a paraolimpia vezetői sem..
states
2015. július 03. 08:04
De ha már a paraolimpia groteszkségéről esett szó, szegény Simicska Nemzet, vagy ahogy a neten nevezik, a Light Népszava sem kevésbé az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!