Idegen magyar

2015. július 02. 08:01

Ózdi meggyszedők ellen gyűjtöttek aláírásokat a balatonszéplaki emberek. A Siófoki Gyümölcstermesztő Zrt. ugyanis helyben és a közvetlen környéken nem talál elég munkaerőt.

2015. július 02. 08:01
Hajba Ferenc
Népszabadság

A nyugati határvidéken ugyancsak van panasz a hazai idegenekre, akik alatt most nem feltétlenül a romákat, hanem a távolabbi régiókból érkezőket értjük. Az utóbbi években az Alföldről, Kelet- és Észak-Magyarországról több ezer magyar költözött Mosonmagyaróvár, Jánossomorja, Sopron, Győr, Szombathely s a többi határ menti település alkalmi vagy kifejezetten erre a célra épült munkásszállóiba, hogy onnan naponta ingázni tudjanak Ausztriába. Nem kevesen vannak olyanok is az átmenetileg letelepedettek között, akik a nyugat-magyarországi cégeknél, határainkon belül találnak munkát.

A határközeli magyar falvak és városok lakói, orvosai panaszolják: tele van az orvosi rendelő ezekkel a magyar idegenekkel, hiszen ha megbetegszenek, nem utaznak vissza nyíregyházi, miskolci háziorvosaikhoz, hanem ideiglenes lakóhelyükön kezeltetik magukat. A térség népszerűsége miatt az albérletek és a helyi ingatlanok ára is megemelkedik, ami persze sokaknak, az el- és kiadóknak fölöttébb előnyös, ám lassan a fiatal helybeliek is képtelenek lesznek telket vagy házat venni saját szülőföldjükön.

Baj van tehát ezekkel a lokális, hazai gazdasági menekültekkel is. A kívülről érkező népvándorlásnak a kormány, a belsőnek az adott települések önkormányzatai próbálnak ellenállni, többségük erős lakossági nyomásra. Mindenki éljen ott, ahová született, ne vegye el más falvak, városok lakói elől a munkát, mondogatja a valószínű többség. Előbb-utóbb talán meg is jelennek a földeken az óriásplakátok: »Ha a mi falunkba jössz, nem veheted el az itteni emberek munkáját!« Elő lehetne írni azt is, hogy a helybeli fiatalok lehetőleg településen belül válasszanak párt maguknak a veszélyes keveredés megakadályozása érdekében.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Márkus István
2015. július 02. 19:09
Vegyétek el a munkámat ,hagyjátok meg a fizetésemet :)
thymian
2015. július 02. 11:45
Hülye!
néhai Ch.Pilot
2015. július 02. 10:27
Egy ilyen hazug, manipulatv cikkért normális országban agyonvernék a cikkírót. Teljesen indulatmentesen, némán, szenvtelenül. Aztán temetetlenül ott hagynák az árokparton hollók táplálékául. Én nem mennék olyan messzire mint Magyar olimpát nem akaró fórumtársunk, de nemzeti öntudatból van még mit pótolni...
yanoo
2015. július 02. 09:44
De szigorúan csak a szabadidejükben.Munkaidőben gürcölnek, mint az állat.Mint az köztudott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!