A gönyüi sakktábla

2015. július 20. 07:45

Pedig az Orbán-Simicska háború Simicska-taktikája már-már alattomosan lappangó gyilkosnak látszott: a közbeszerzéseken rendre aláígérni az orbáni új-mamelukoknak, és akkor nem csak a Simicska-birodalom marad életben.

2015. július 20. 07:45
Friss Róbert
Népszava

„Pedig az Orbán-Simicska háború Simicska-taktikája már-már alattomosan lappangó gyilkosnak látszott: a közbeszerzéseken rendre aláígérni az orbáni új-mamelukoknak, és akkor nem csak a Simicska-birodalom marad életben, etetheti tovább a sajátjait. Hanem, ha az árlenyomó versenyben a másik oldal nyer is, kevesebb jut visszaosztásra, kevesebb kerülhet a megnyert, többnyire uniós közpénzekből fideszes párt- és magánzsebekbe.


Ám a pénzügyi-gazdasági kivéreztetés tipikus taktikáját, ami Gönyünél is csaknem bejött, a hatalom nagyon eltanulta korábbi önmagától, és alattomosságban tökéletesítette is. Az egykor volt tanár, Simicska most sokkal többet is veszíthet Gönyünél. Mert a Közbeszerzési Döntőbizottság a Szásák fedélzetére vonatkozó hamis adatszolgáltatás miatt három évre kizárta minden közbeszerzésből a Közgépet, amely bíróságra megy ugyan, ami viszont nem halasztó hatályú. A hatalomnak a menekültek, a közigazgatás simicskátlanítása, a média igencsak költséges átszervezéses kisajátítása mellett még arra is jutott ideje, hogy a legnemesebb szervénél ragadta meg a renegáttá lett egykori barátot. Megmutatva: lankadatlanul nem ismer kegyelmet semmilyen eltévelyedővel, főként nem ellenféllel, ellenséggel szemben.

A köznép - valójában a minden feje fölötti hatalmi harcot pénzelő elszegényedett sok gyalog - azt gondolhatja: mi közöm hozzá, egyik kutya, másik eb, nem kell félteni egyiket sem, és messziről próbálja szemlélni az egészet. Talán észre sem veszi, hogy a kormányzati hurrá-plakátkampánynak mennyire igaza van: »a magyar reformok működnek«. Kíméletlenül. Úgy, ahogy a kormányfő kigondolta.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2015. július 20. 12:50
Lázad a sötét paraszt. Kiürült a Nokiás doboz :D Áj Titi!!
Agricola
2015. július 20. 08:16
Robi elvtárs agya már nem friss. A figyelemfelkeltés céljából feltételes reflexként gyakorolja a túlzás eszközét. Itt a Közgép lazán hibázott. Lehet, hogy ez a a tolmácsolás hibájából is adódhatott. Az ajánlattevő Közgép kapacitást biztosító szervezetként vonta be az Ortacko Drustvo Kompanija Stokic céget. A tolmács nem jól érthetett magyarul, vagy szerbül, ezért nem tudhatta, hogy egy szerb négyzetméter nem egyenlő egy magyar négyzetméterrel.
Tintamin
2015. július 20. 08:03
Mekkora stab dolgozhatott azon, hogy Lajosek - a sajat maguk altal kiort palyazatokra beadott es elnyert - palyazataiban hibat talaljanak. Penz-paripa-fegyver, csak hogy levadaszhassanak egy figurat. Es vajon hany embert semmisit meg a fidesz, akikrol nem is tudunk. (Meg hanynak tomi tele a zsebet milliardokkal.) Eddig Lajos lopta ki a szemunket, innentol Garancsi fogja. A Meszaros-Vajna-Tiborcz-stb. slepp pedig tovabbra is zsebre teheti az adonkat, ha befogja a pofajat, es enged a kozponti akaratnak. A tokeletes maffiaallam....
tevevanegypupu
2015. július 20. 07:56
Mameluk..ezeket a kifejezéseket gondolom a gyűlölet fokozására találja ki..ej de nagy golyhó is maga.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!