Miért kávézik TGM Orbánnal?

2015. július 26. 10:21

Kérem, kedves Tanár úr, az Ön írásában, olyan fokú folyamatos inzultus éri az értelmet, ami mellett nem lehet elmenni. Az elharapózó politikai álláspont roppant veszélyes.

2015. július 26. 10:21
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„TGM szerint a nyugat és Orbán minősége lényegi tekintetben ugyanaz. A fasizmus a burzsoázia harci szervezete, ekként a fő cél a burzsoá rendszer felszámolása, a fasizmus addig hadd tobzódjon, a lényeg, hogy lelepleztük – ahogy lelepleztük a szociálfasiszta magyar baloldalt is. (Caveat. Értse a tisztelt kékharisnya a szavaim mögött a metaforát, ne támadjon le rögtön azzal, hogy akár én, akár TGM lefasisztázta Orbánt vagy a magyar baloldalt.)

TGM-nek ugyabben a lingóban: tessék Dimitrovig és 1935-ig eljutni legalább. Egyébként az egész meg úgy ökörség, ahogy van. A nyugat valóban megtűri Orbánt – az én ízlésem ellenére is –, de mit tehetne, ugye, ha sokszor megalázott, kisemmizett népünk mazochista módon újraválasztja a kínzóját? Ezzel most akkor mit tegyünk? Kényszeríteni, hogy szabad legyen? A Nádor utcából? Baloldali ellenzék tényleg nincs Magyarországon (bár TGM-mel szemben én nem a baloldalra, hanem az ellenzékre helyezném a hangsúlyt), de ennek édeskevés köze van a burzsoá ármányhoz, sokkal több a magyar demokrácia speciális válságához.

És valóban a nyugat lenne a céltábla non plus ultra? Most, amikor a melegházasság intézménye előtt meghajol az összes multi, állam és lassan a római pápa is, a kapitalizmusnál valóban nincs igazságtalanabb rendszer, kivéve az összes többit, de persze továbbra is lőnek le fehér rendőrök feketéket Amerikában, de erőszakolnak meg muszlim bevándorlók fehér nőket is Svédországban, mivel emberek továbbra is lesznek a földön, nemcsak eszmék... továbbá az etoni és oxbridge-i Cameront közös nevezőre hozni az értelmiség utálatában Orbánnal, a BBC racionalizálását pedig a hagyomány visszacsapásának tekinteni (!) – kérem, itt, kedves Tanár úr, az Ön írásában, olyan fokú folyamatos inzultus éri – mit is, hát – az értelmet, ami mellett nem lehet elmenni. Engedelmével, ez alkalommal nem is mentem. Hadd zárjam így: az itt elharapózó politikai álláspont roppant veszélyes, sőt ami értelmiségi énünknek talán kárpótlást nyújthatna, az esztétikus volta sem szembeszökő.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. július 26. 18:26
Miért szemlézi a Mandi a Béndeket?
Akitlosz
2015. július 26. 16:57
Javaslom, Béndeknek és TGM-nek, hogy kölcsönösen üssék ki egymást és soha többet ne halljunk róluk!
zolka50.50
2015. július 26. 15:21
Savanyú a szőlő, B.B.?
Kanóc
2015. július 26. 13:42
Két szerencsétlen balfasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!