Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Etdömóment

2015. július 23. 15:09

Ha tényleg menő akarsz lenni, akkor lazára kell venned a figurát. Mint aki pont leszarja ezt az egészet.

2015. július 23. 15:09
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor

Menőzöl. Úgy viselkedsz, öltözöl, írsz, hogy menőnek látszódj. De nem direktbe, mert azt a bunkók csinálják. Ha tényleg menő akarsz lenni, akkor lazára kell venned a figurát. Mint aki pont leszarja ezt az egészet. Semmi pénzért föl nem vennél olyan cuccot, amelyről nem virít messziről, hogy téged egyáltalán nem érdekel, mit veszel föl. A lábadat be nem tennéd olyan kocsmába, amelyikről lejön, hogy neked számít, hova jársz.

Írsz is sokat – manapság mindenki ír, a történelemben még soha ennyit nem írtak és tettek közzé, mint mióta van facebook és vannak blogok meg hírportálok. De persze írásban is laza vagy. Bőven használod az élőnyelvi fordulatokat, hogy lássák, mennyire nem fontos neked a stílus, mennyire lazán jön belőled a szöveg. Hogy elhatárolódj a sznoboktól, egy-egy trágár szót is belekeversz, de nem túl sokat, mert az bunkóság lenne.

Aki ma menő, beszél angolul. De nem volna laza, ha ezt direktben tolnád. A nevetségesre nem írod, hogy lol, pláne nem hogy LOL, nem használsz elcsépelt angol szójátékokat (4You) – az a félműveltek játéka, amivel a félműveltségüket árulják el. Te fordítasz egyet a dolgon: az angol szót magyar fonetikával írod, mutatva, hogy bírod a nyelvet, de ez tökre nem fontos neked.

Tehát: nem ever, hanem evör, nem at the moment, hanem etdömóment. Nem user, hanem júzer. És ettől marhára menőnek érzed magad.

Igaz, a belső érzelmi töltés közben elsikkad. De kit érdekel – az érzelem nem laza dolog. Nem menő. Akkor meg minek. Júzlessz.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. július 23. 17:52
De a legszebb valamikor a 70-es években amikor egy gyorstalpalos számítógépe foszer ugy mondotta meg kell szervezni a fileokat. El is neveztük fileokosnak.
kjkj945
2015. július 23. 17:50
Akik nem tanulták meg az abc-t azok kiejtés szerint írják. És aki nem tud arabusul ne beszéljen (írjon) arabusul.
kjkj945
2015. július 23. 17:45
sexpir
heep
2015. július 23. 16:17
Általában csípem a Bencsik írásait. De ez most egyrészt fölösleges, másrészt csak félig igaz. Régen hasonlóan nyilatkozhattak nyelvvédőink a spájz, stb, stb használata ellen is. A magyar (és minden nyelv) mindig is átvett idegen szavakat. Fél Európa latin eredetű szavakat használ. A nyolcvanas évek végén volt egy magyarosítási hullám a számítástechnikai szavak lefordítására. Közröhejbe fulladt és azóta beépültek a magyar nyelvbe, sokszor fonetikus írásmóddal, az olyan szavak mint file, komputer, keyboard, stb, stb. Most az okostelefon, az internet, a faszbuk, a mail, a kommentelés kifejezésein a sor (LOL, BTW, lájk, stb, stb). Én nem látok ebben semmi rosszat vagy sznobságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!