Bácska a mi Lampedusánk

2015. június 28. 08:22

Az a szomorúság ebben a helyzetben, hogy a meglehetősen blőd és gonosz plakátkampány után egy fontos ügy értelmes, moderált, árnyalt megvitatásának esélye veszett oda.

2015. június 28. 08:22
Szombathy Pál
Szombathy Pál
Új Szó

„A menekülttémával a kormányzat a belpolitikában is visszafestheti a kezdeményező, cselekvő, problémamegoldó hatalom képét, amely helyére egy ideje bekúszott az oligarchaépítő, mamelukgyártó, önnön pöffeszkedéseibe bezáródó párt választói érzete.

Ezt az arcélt most elrejtheti az intézkedő, háborúzó, határozottan döntő kemény kéz – kérdés, hogy a csatába hívó, emberi szorongásokra és rend iránti vágyra építő stratégia meddig érdekes, mekkora lesz a belpolitikai hatótávolsága a kirakatba állítva; vagyis, hogy a kínai klasszikus, Szun-Ce megállapítása érvényes-e a helyzetre: »A vesztes sereg először harcol, és csak utána keresi a győzelmet.«

A józan közép számára az a szomorúság ebben a helyzetben, hogy a meglehetősen blőd és gonosz plakátkampány után egy fontos ügy értelmes, moderált, árnyalt megvitatásának esélye veszett oda, onnantól az indulatok két szélsőséges végpontja dominál, a felkorbácsolt hisztéria működteti a sablonválaszokat pro és kontra. Kár ezért, ám túl sok tétet rakott erre a játszmára maga számára a hatalom: itt most ugyanis a »néger« puszta látványának is tábor-újraszervező erőnek kéne lennie.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bácskai Bicska
2015. június 29. 06:39
Én itt élek Bácskában. Nekem nem fáj a szögesdrót. Eddig is törvényesen mentem át Röszkénél, eztán is úgy akarok. Aki meg nem, annak fájjon.
hátakkor
2015. június 28. 19:26
Pali, "álprobléma". ( Kunhalmi - meg kellett élnem valamiből - Ágnes a múlt héten)
várúr
2015. június 28. 14:11
Az Új szó a magyar nyelvű tót Népszava. Szombathy az egykori párttitkár Németh Péter főszerkesztő megfelelője, valamivel fiatalabb kiadásban. Ennyi.
kjkj945
2015. június 28. 13:54
„Légi veszély: Bácska, Baja."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!