Üzenetek a toronyból

2015. június 20. 16:59

A lényeg már rég nem az égbekiáltó kettős mérce (ezt már szinte megszoktuk), hanem több százezer ember kilátástalan helyzetének napi politikai célokra használása Európa-szerte.

2015. június 20. 16:59
Szabó Anna
Magyar Nemzet

A lényeg már rég nem az égbekiáltó kettős mérce (ezt már szinte megszoktuk), hanem több százezer ember kilátástalan helyzetének napi politikai célokra használása Európa-szerte. A magyarokról rasszista, kirekesztő képet festenek, miközben több uniós tagállam is a kényszerű védelemre rendezkedett be változatos eszközökkel, a Földközi-tengeren cirkáló hadihajóktól a schengeni övezet lezárásáig. Nálunk sajnos a román bevándorlókkal való riogatás ugyanolyan sikeresnek bizonyult egykor, mint az emberek félelmeire apelláló mostani plakátkampány, amely bármennyire is etikátlan, önreklámként és figyelemelterelésként remekül működik. Mert egyértelmű, hogy e hatalmas médiafelhajtás nélkül is meg lehetett volna erősíteni a déli határt, és bezárni a törvényi kiskapukat. Nem adhat felmentést, hogy máshol sem különb a helyzet.

A nemzetközi szervezetek évek óta bénultan figyelik a közép- és közel-keleti, valamint az észak-afrikai konfliktusok elmérgesedését, a túlnépesedés és a munkanélküliség miatti feszültségek robbanását. Az unió is csak akkor kezdett foglalkozni a témával, amikor sajtóhír lett a líbiai partoknál a tengerbe veszett 900 menekült tragédiájából.

Az elefántcsonttoronyban élő uniós vezetésnek továbbra sincs működőképes külpolitikája – a térségbe irányuló európai fegyverembargó eltörlésén kívül. A demokratikus eszmék felkent hirdetői belebuktak a menekültkérdésbe, és nem maradt erkölcsi alapjuk elmarasztalni a magyarokat. Az uniós politika nem talált megoldást, ezért – jobb híján – erkölcsi kérdést faragott a menekültügyből. Így lett a magyar kerítésből is egy »nagy fal«, ami – a történelemben láttunk már rá példát – bármikor megkerülhető.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ceres
2015. június 21. 09:51
Egy tömegdemokráciában kifogásolni a "MÉDIACIRKUSZT"AZ ÁLSÁGOS ÉLETIDEGENSÉG LEGFELSŐBB FOKA.--Ez kb.olyan mint együgyűen "sajtószabadságot" követelni a pénzhatalomnak.Egyébként: hol lennétek már ti, szerencsétlen "polgári-konzervatívok" az "Orbáni populizmus" nélkül?Ott ahova az Antalli antipopulizmus juttatott benneteket: a "rezervátumban".Csak hálásak lehettek az Orbáni pragmatizmusért:ez, persze ,egészen más mint a nagyképű-ostoba ÉLETIDEGENSÉGETEK, amit konzervatív értéknek hisztek.
sobrk
2015. június 21. 07:33
Uncsi ez a nyafogás. Mikor lesz már készen végre ez a fal vagy kerítés?
Mich
2015. június 21. 02:07
Haha... Simicska és firkászai aggódnak az illegális migránsokért... de megoldásuk persze nincsen...
egyetmondok
2015. június 20. 21:02
Hahó,T.Szerző, nem tetszene felébredni? Hogy nincsen hatékony külpolitikája az EU-nak...,hát ez fantasztikus,csak azt nem értem,hogy miért is kéne,hogy egyáltalán legyen. Ilyenje csak államnak lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!