Jól van ez így?

2015. június 15. 14:23

Nincs még egy olyan ország Európában, ahol ilyen élesek a politikai ellentétek, áthidalhatatlanok a nézet-szakadékok. És ezt tudják is rólunk.

2015. június 15. 14:23
Somfai Péter
Népszava

Nem tudom mikor, és kivel kezdődött el ez az áldatlan állapot, de emlékszem a talán első esetre: az Erdélyből áttelepült szobrász esetére, aki nem volt hajlandó átvenni a legmagasabb művészeti elismerést egy baloldali kormánytól és az akkori államfőtől. Aztán a jobboldali, tekintélyes jogászprofesszor-államelnök nem fogott kezet egy, az országért korábban sokat tett, nemzetközi tekintélynek örvendő, baloldalinak minősített pénzügyi szakemberrel. Ugyancsak ő nem volt hajlandó kitüntetni születésnapján az egykori szocialista miniszterelnököt. (…)

Három napon át Budapesten tanácskozott Európa szinte minden fontos szocialista politikusa. Itt voltak az unió parlamenti frakciójának vezetői, tisztségviselői, számos ország minisztere. Akadt közöttük hivatalban lévő kormányfő is, de olyan egy sem, aki szívesen találkozott volna magyar kollégájával. Olyannyira nem, hogy egyikük állítólag azért mondta le a meghívást, hogy fel se vetődhessen egy esetleges találkozó lehetősége.

Tessék mondani, jól van ez így?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szuverén
2015. június 16. 08:08
Somfai Péter! -"...Tessék mondani, jól van ez így?..." írja. Igen, jól van ez így! Emlékeztetem elveikre, a sokszínűségre. -Az Unió, akár országonként is, miért ne lehetne sokszínű? -Már megint az, az infantilis utánozás. Mely majomszokás.
Lolka-Bolka
2015. június 16. 00:30
azert van mer ti rohadt bolsi patkanyok ezt csinaltatok 90 eve keresztul.........sajnalom , hogy Vitez Nagybanyai Horty Milkos Omeltosaga nem baszott annak idejen jol pohan titeket .......elmentek mar a pcsaba
luga
2015. június 15. 22:39
Hát Somfai! A két utolsó választáson nagyon képen vágták a baloldalt, de nem tanultatok belőle. Eszetekbe sem jutott elgondolkozni rajta, hogy mi lehetett az oka? Nem, ti egy pillanatra sem kussoltatok, hanem őrületes hangerővel végig panaszkodtátok a világot. Mondta a bányarém, hogy nem lesz nyugi! Azóta is vicsorogtok tovább. Most már csak a süllyesztő következik.
néhai Ch.Pilot
2015. június 15. 22:09
Érdekes Somfai elvtárs! Én egy korábbi "első esetre" emlékszem. Valami Marosán nevű azt mondta 1956 decemberében - ha jól emlékszem egy salgótarjáni küldöttségnek: "Mától nem tárgyalunk, mától lövetünk". Ha valakinek még korábbi emlékei vannak ennek az "áldatlan állapotnak" a kialakulásáról, nyugodtan rámlicitálhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!