A jéghegy csúcsa

2015. június 17. 08:35

Gömöri lemondott, megbukott. Távozása azonban még nem garancia arra, hogy a paralimpiai bizottságnál minden egy csapásra megváltozzék.

2015. június 17. 08:35
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„A mai magyar valóságban igen ritka az, hogy egy felelős vezető, akiről kiderül, hány és hány erkölcstelenséget követett el, távozni kényszerüljön. Ám ha valakinek megvannak a kellő politikai kapcsolatai, bármit megtehet. Párttársai váltig védik a mundér becsületét.

Gömöri Zsolt birodalma összeomlott. Ő nem volt annyira fontos az »illetékesek« számára. Igaz, kínos is lett volna kiállni mellette, hiszen napról napra derült ki, mennyire álszent módon viselkedett. Miközben drámai hangon beszélt arról, milyen riasztó körülmények között kell felkészülniük a parasportolóknak a versenyekre, ő nem tagadta meg magától a jólétet, a fényűzést, a luxust. A bizottság vezetésének drága autókat vettek, fizetése pedig állítólag a millióhoz közelített.

Gömöri lemondott, megbukott. Távozása azonban még nem garancia arra, hogy a paralimpiai bizottságnál minden egy csapásra megváltozzék, s a pénzt mostantól a sportolók kapják, azok, akik annyi áldozatot hoznak a sikerért.

Ne legyenek kétségeink afelől, hogy a Gömöri-ügy csak a jéghegy csúcsa. Sajnos, ma már annak is örülni kell, ha nagy ritkán lebukik egy vezető. Ám mérget vehetünk arra is: ezek a leleplezések továbbra is olyan ritkák lesznek, mint a fehér holló.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. június 17. 11:05
"A jelentés alapján Gömöri Zsolt rekordgyorsasággal intézte végtörlesztését. • Az MPB közgyűlése Gömörit 2012. január 27-én választotta meg elnöknek; • ugyanezen a napon az elnökség arról dönt, hogy Gömöri főállásban látja el az elnöki teendőket; • Gömöri még aznap megköti munkaszerződését (az MPB részéről ezt Deutsch Tamás alelnök és Tordas János elnökségi tag írja alá), munkába lépése napja: január 27-e; • az MPB január 30-án utalt Gömörinek 3 millió forintot „támogatás végtörlesztéshez” hivatkozással; • január 30-a egyben az utolsó nap, amikor a törvény szerint munkáltató a munkavállalónak devizahitel végtörlesztéséhez támogatást nyújthat; • csak hab a tortán, hogy az fb azt is megállapította, hogy az átutalás szabálytalan volt, mivel a törvény szerint az összeget nem lehet a munkavállalónak utalni, csak közvetlenül a hitelező bank számlájára." http://alfahir.hu/rekordgyorsasaggal_intezte_vegtorleszteset_a_bukott_gomori_zsolt CSAK A FIDESZ MAFFIA !
antioligarcha
2015. június 17. 09:13
Gyereksportra nincs állami pénz, de vakok, sánták, értelmi fogyatékosok sportjára meg igen. Ez az egész botrány egy bődületes ostobaságon alapszik, mely szerint ezeknek az embereknek a "versenysportját" támogatni kell. Minek ? Kinek ?
Secnir
2015. június 17. 09:05
" Távozása azonban még nem garancia arra, hogy a paralimpiai bizottságnál minden egy csapásra megváltozzék, s a pénzt mostantól a sportolók kapják, azok, akik annyi áldozatot hoznak a sikerért. " ott a pont.
krotak
2015. június 17. 08:51
Tetű emberek voltak, vannak, lesznek. Aki garanciát akar (bármire), vásároljon Népszavát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!