Összezavaró Kft.

2015. június 19. 10:07

Az ellenzék szintén hozza a papírformát, s médiahackjei közepette nem veszi észre, hogy törzsszavazóikon túl a többség nem szimpatizál a plakátok letépésével.

2015. június 19. 10:07
Hancz Gábor
Kisalföld

Az összezavarás mindenesetre működik, mert az egész hajcihő természetesen nem nekik, hanem a választóknak szól, akik pontosan úgy reagáltak, ahogy a kampányguruk a patikamérlegen kimérték: a Fidesz támogatottságának apadása megállt, a szavazóbázis összezárt, s a Jobbik vitorlájából is sikerült valamelyest kifogni a szelet. Az ellenzék szintén hozza a papírformát, s médiahackjei közepette nem veszi észre, hogy törzsszavazóikon túl a többség nem szimpatizál a plakátok letépésével, s nem akarja polgári engedetlenségnek tekinteni a szabálysértést. Ráadásul a kormány üzenete tökéletesen megfelel a célnak: az átlag magyar kicsit bezárkózó, kicsit tart az idegenektől, és elvárja, hogy tiszteljék országát. A három magányos plakátmondatnak nem is a tartalmával van gond, hanem azzal, hogy akár idegengyűlölet is mögé látható. Meg a tegező, udvariatlan stílusával. Ha a fiaim így beszélnének másokkal, rögtön rájuk szólnék, hogyan is kell szépen, illemtudóan mondani.

De amúgy, ismétlem, nagyon hatásos, s a végén a macska újra a házban dorombol.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2015. június 19. 11:15
"...hogy akár ...." Szerintem általánosságban kijelenthetjük, hogy a magyar családokban a családtagok tegezik egymást. "Akár" titességes megszólítás" is mögé látható: Ha Magyarországra jössz, családunk tagjának tekintünk, ha ....
GregDzsi
2015. június 19. 10:24
"akár idegengyűlölet is mögé látható". Mindenki magából indul ki ... Ez (is) a baj a liberálisokkal: mindennnek tudni vélik a mögöttes szándékát (náci, idegengyőlölő, antiszemita), és önfeladással "pótolnák" az önvédelmet.
malakka
2015. június 19. 10:16
"Meg a tegező, udvariatlan stílusával. Ha a fiaim így beszélnének másokkal, rögtön rájuk szólnék, hogyan is kell szépen, illemtudóan mondani." Hát bazmeg, irigylem a problémáidat. A fiaid meg gondolom magázzák az óvoda-iskola társaikat...
madarasi.abel
2015. június 19. 10:14
Tojok én az ellenzékre is, meg a fideszre is: ezek a poszkomcsi pártok eltűnhetnének már végre a süllyesztőben. Ugyanakkor a plakátok szerintem vérlázítóak. Ezért számomra szimpatikusak azok az emberek, akik letépik, szétbarmolják azokat. És szimpatikus a kétfarkúak kezdeményezése is, hogy ellenplakátokkal hívja fel a figyelmet a kormányzati hülyeségre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!