Faji alapú villongások

2015. május 06. 18:53

A baltimore-i incidens azonban úgy tűnik, felülírja ezt a teóriát, hiszen ott jóformán az összes magas hivatali pozíciót betöltő köztisztviselő is színes bőrű, beleértve a helyi rendőrfőnököt és a polgármester asszonyt is.

2015. május 06. 18:53
Szabó László Zoltán
Napi Gazdaság

„Mindezek következtében − a másfél millió afroamerikai férfi hiányában − ma minden száz fekete nőre csupán nyolcvan férfi jut, és ez a gyászos arány egy háború utáni ország populációmegoszlására emlékeztet. Ez a helyzet értelemszerűen kevesebb házasságot, több házasságon kívül született gyermeket, a helybeli kolóniák felbomlását és lassú elsorvadását eredményezi. Még a mozgalmas hatvanas évek idején történt, hogy militáns fekete vezetők egy csoportja, így a legendás Malcolm X (eredeti nevén: Malcolm Little) vagy El­dridge Cleaver, a Fekete Párduc mozgalom (Black Panthers) alapítói azzal vádolták meg a kormányt és a CIA-t,hogy az utóbbi szervezet tudatosan és szervezetten szállítja az olcsó drogokat a városszéli fekete gettókba, és ezzel népirtást követnek el. Habár ezt a vádat akkor még a mérsékeltebb fekete politikusok is elutasították, mára ismét kialakulóban van egy hasonló elmélet, amely szerint a rendőrség szándékosan provokálja az afroamerikai lakosságot, hogy az ezt követő utcai harcok leverésével rombolja le önbecsülésüket és ellenállókészségüket, egyfajta pszichológiai hadviselést folytatva ellenük.

A baltimore-i incidens azonban úgy tűnik, felülírja ezt a teóriát, hiszen ott jóformán az összes magas hivatali pozíciót betöltő köztisztviselő is színes bőrű, beleértve a helyi rendőrfőnököt és a polgármester asszonyt is − az USA elnökéről most nem is beszélve. Nem lehet könnyű dolguk, hiszen az egyik oldalon a társadalmi legitimációt kell képviselniük, fel kell szólítaniuk a polgárokat az alkotmányos rend tiszteletben tartására, másrészt azonban tisztában kell lenniük a mélyszegénységben élők kilátástalan helyzetével is. 1971 szeptemberében New York állam Attica városának börtönében lázadás tört ki a többségében fekete rabok között, amelynek következtében az akkori kormányzó, Nelson A. Rockefeller utasítására a rendőrök példátlan brutalitással léptek fel a rabokkal szemben, akik elszántan védekeztek. A mészárlássá fajult ütközetben a fegyverropogás közben a fegyőrök egy súlyosan sebesült rabot rángattak ki a romok alól, aki azt kiáltotta: »Ezek itt vadállatok, már csak mi, fegyencek maradtunk emberi lények!« Huszonkilenc rab, továbbá tíz túsz halt meg a négy napig tartó véres összecsapásokban.

Embernek maradni minden körülmények között – ez az, amit fehéreknek és feketéknek egyaránt újra kellene tanulniuk Amerikában. Hiszen az eddig kizárólagos példaként bemutatott liberális Amerika liberális integrációpolitikája a gyakorlatba átültetve csak nem akar eredményesen működni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2015. május 07. 10:11
Kis Jànos Pető Iván. Kell még valamit mondanom Ildikó?
berzsian56
2015. május 07. 08:02
Az usában már nincsenek niggerek, de még feketék sem,csak afroamerikai fiatalok vannak. Kár, hogy ezek az afroamerikai fiatalok ugyanúgy viselkednek, mintha niggerek lennének. Egy Baltimoréban élő magyar a Kossuth hírműsorában arról számolt be ,itt a lakosság 66 százaléka fekete. Tehát, a feketék aprítják az afroamaerikai fiatalokat, vagy fordítva. Az ilyen fekete többségű városokban a bűnözési statisztikák tízszer, azaz tízszer több erőszakos büncselekményt mutatnak, mint a hasonló nagyságú fehéreklakta városokban. Nyilván ez is csak rasszizmus, az átkozott fehérek tehetnek róla.
tango47
2015. május 06. 21:15
Azok után, hogy Bill Gates bizonyos "védőoltásokkal" kívánta megoldani Afrika túlnépesedésének problémáját, én már semmin sem csodálkozom.
OberEnnsinnen
2015. május 06. 20:42
"azzal vádolták meg a kormányt és a CIA-t,hogy az utóbbi szervezet tudatosan és szervezetten szállítja az olcsó drogokat a városszéli fekete gettókba, és ezzel népirtást követnek el..., ...a rendőrség szándékosan provokálja az afroamerikai lakosságot, hogy az ezt követő utcai harcok leverésével rombolja le önbecsülésüket és ellenállókészségüket, egyfajta pszichológiai hadviselést folytatva ellenük." Ehhez nem kell semmiféle kommentár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!