Lovon

2015. május 06. 07:24

Adódott egy lehetőség, hogy újrafogalmazzuk Andrássy és vele talán a Monarchia köztéri emlékezetét. Ló nélkül. Nem ment. Győzött a ma politikai szelleme, az 1944-es állapot. Maradt a ló Andrássy alatt.

2015. május 06. 07:24
Friss Róbert
Népszava

„Andrássy most visszakerült a parlament elé. Méltó hely neki, nincs, nem lehet vele bajunk. Sem a szobrával. Ha csak az nem kifogásolható benne, hogy újraöntve is lovon ül, de ezt a kifogást is inkább csak az utókor ízlése diktálja. Vagy csak kicsivel több. Mert adódott egy lehetőség, hogy újrafogalmazzuk Andrássy és vele talán a Monarchia köztéri emlékezetét. Ló nélkül. Nem ment. Győzött a ma politikai szelleme, az 1944-es állapot. Maradt a ló Andrássy alatt.

Készen hát a tér. Az Orbán-korszak emlékműve. A Nemzet Főtere. Ahol nem lehet helye József Attilának, sem Károlyi Mihálynak, aki Kövér László szerint egész nap a pokolban, egy székhez kötözve ül, és nézi a saját szobrát. Erre futotta. Nem újjászületésre. Nem történelmi kiegyezésre. Még csak nem is a dualista Monarchia szellemének felidézésére. Csak az 1944-es állapot reinkarnálására.

A fáktól megszabadult Kossuth téri sivárságban a szobrok holtként tekintenek le ránk a magas lóról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2015. május 06. 13:34
Hitler egy kedves aranyos öreg bácsi volt.
ormányos csillós
2015. május 06. 13:28
majd még ki fogja találni,hogy Andrássy antiszemita volt.
Alarik
2015. május 06. 12:28
Ezt a szánalmas nyűglődést. Friss, én azt gyanítom, ekkora erőlködés közben a sportszelet befigyelt a bugyogódba.
tas0125
2015. május 06. 12:26
Robi, Robi! Amit akartam elmondták a többiek. Csak annyit, hetente ki kell valamit sajtolni magadból egy kis zsozsóért, mert hiszen te is emberi lény vagy, manapság pénzből él az ember. Próbálj valami új dizájnost, mert a mostani, látod, egységesen nagyon sz@r. Nem tudnak szeretni rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!