Agyi szegregáció

2015. április 24. 07:35

Ha a gyerekek ragaszkodnak az iskolához, igénylik a szeretetet, amit ott kapnak, akkor senkinek nincs joga elvenni tőlük.

2015. április 24. 07:35
Velkei Tamás
Magyar Nemzet

„Történelmi döntést hozott minap a Kúria: az első- és másodfokú bírósági határozattal szemben alaptalannak ítélte az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány (CFCF) keresetét, amely szegregálónak bélyegezte a görög katolikus egyház által fenntartott egyik általános iskolát.

A Soros György által támogatott civil szervezet annak dacára kardoskodott igaza mellett, hogy a nyíregyházi Huszár-telepen lényegében csak romák élnek. Akiknek ideális az iskola közelsége, hálásak az egyháznak azért, hogy nem kell gyermekeiket a város másik végébe buszoztatniuk, több ezer forintért buszbérletet vásárolniuk. Ott, ahol nehezen jön össze a mindennapi kenyérre való, ez szempont. Húsba vágó. Nem véletlen, hogy a telepen élők közül kétszázan írták alá azt a petíciót, amely az iskola fennmaradásáért született. (...)

Félreértés ne essék: mi is a jogtalan elkülönítés, az elvtelen hátrányos megkülönböztetés, a megbélyegzés, a bőrszín vagy vallási hovatartozás miatti diszkrimináció ellen harcolunk a magunk eszközeivel. De felemeljük szavunkat az értelmetlen, a szabad döntés képességével megáldott emberekre erőszakolt ötletek ellen is.

Márpedig ez az eset éppen ilyen: saját magunk tapasztaltuk, hogy a gyermekek jól érzik magukat a tanintézetben, szeretnek oda járni, kinyíltak, jobban teljesítenek, mint korábban, barátaik lettek, rajonganak tanáraikért és az egyház ott szolgálatot teljesítő lelkészeiért. És ha a gyerekek ragaszkodnak az iskolához, igénylik a szeretetet, amit ott kapnak, akkor senkinek nincs joga elvenni tőlük. Még a jogvédőknek sem. Az első- és másodfokú bírói döntés után a kicsik vigasztalhatatlanul sírtak, miközben szüleik értetlenül kérdezgették a tanári kart és az egyházi vezetőket, hogyan tovább. De kit érdekelt ez az alapítvány munkatársai közül?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2015. április 24. 19:30
Az eset fényes bizonyítéka a PC-s balliberalizmus képtelen voltának.(Én inkább liberál-bolsevizmusnak nevezném, mert valójában semmi köze a klasszikus liberalizmushoz.) Elképesztő, hogy idegenek, "megélhetési" jogvédők akarnak a szülők helyett dönteni arról, hogy a gyerek milyen iskolába járjon. Elképesztő, hogy Ez annyira sérti a személyi szabadságot,annyira antiliberális,hogy a XIX. század igazi nagy liberálisai,például Kossuth vagy Deák, el se hinnék.
Vadjoe
2015. április 24. 12:24
"A Soros György által támogatott civil szervezet" Miért nem lepődök meg?
KannibálTatárÚr
2015. április 24. 12:00
Ezt nem hiszem. Csípjetek meg, hogy felébredjek! A jogvédők nem engedik, hogy a gyerekek oda járjanak iskolába, ahova akarnak? Ezek még nagyobb piszkok, mint gondoltam!
kuwiq
2015. április 24. 10:32
Ergo a kúria jó döntést hozott. Akkor mi is a probléma?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!