Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Nemdohányzók és bűnözők

2015. április 26. 09:48

Az átláthatatlan fóliarétegek, a behajtott ajtók felbátorítják a bűnözőket – ahová kívülről nem lehet belátni, ott csökken a lebukás veszélye.

2015. április 26. 09:48
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

„Ha ez a kormányzati igyekezet a Nemzeti Dohányboltok esetében csak azzal a kényelmetlenséggel járna, hogy a befóliázott ajtók és kirakatok elrondítják az utcaképet, kívülről nem lehet látni a választékot, kisgyerekes szülők megfosztatnak a vásárlás lehetőségétől, azt mondanánk, annyi baj legyen, ehhez még lehet alkalmazkodni. Sokkal nagyobb baj az, hogy az átláthatatlan fóliarétegek, a behajtott ajtók felbátorítják a bűnözőket – ahová kívülről nem lehet belátni, ott csökken a lebukás veszélye.

A nemdohányzók védelmében alkotott törvény végrehajtásának első évében már támadás érte a Nemzeti Dohányboltok tíz százalékát, és ezek egyharmadában a bűnöző tevékenységét siker koronázta, azaz kirabolta az üzletet. Bár a választások után egy rövid időre csökkent a dohányboltok elleni attakok száma, nem valószínű, hogy ebből bármiféle politikai következtetést lehetne levonni. Ma már ott tartunk, hogy a dohányboltok legalább egyharmadát megpróbálták kirabolni, ráadásul a tettesek egyre agresszívabbak lettek. A biztonsági kamerák felvételei alapján a többségüket elfogják, de úgy látszik, a biztonsági kamera kevésbé tartja vissza őket, mint az a félelem, hogy egy vagy több tanú közvetlenül láthatja a tett elkövetését.

Néhány napja Kaposvárott zárás után, amikor nemcsak kívülről nem látják, de betérő vevők sem zavarják meg, támadott a tettes, ám ma még tisztázatlan, miért torkollott a rablás emberölésbe. Talán az a körülmény is közrejátszott, az elkövető nem félt attól, hogy megláthatják a gyilkosság közben. Debrecenben viszont a rendőrségnek sikerült tetten érnie a késes trafikrablókat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. április 27. 07:28
Erről, hogy ez mennyire veszélyes,elég sokan elmondták a véleményüket,bőven korán, időben. Lehetett volna hallgatni ezekre a véleményekre. Az pedig,hogy egy gyerek ne láthassa,hogy mit árul a bolt,hát, ez szánalmas marhaság.
Szorgos Lajhár
2015. április 26. 14:22
A fóliázás/elsötétítés ötletét a svéd állami alkoholkereskedelmi monopólium, a System (www.systembolaget.se) mintája adta. Amikor ez a vállalat az egyház-szakszervezet-orvosok-népnevelők koalíciójának követelésére létrejött, a cél t. k. az ifjúság megóvása volt a szeszes palackok látványától. Idehaza ezt vették át, csakhogy van némi különbség, lévén a System üzletei viszonylag nagyok; ha az eladótér kicsi, a raktár nagy, van biztonsági őr, kamera, riasztó, vevő meg állandóan. Lázár, ez az arrogáns barom kimondatlanul a System (+a norvég Vinmonopolet stb.) gyakorlatát vette példának. Csakhogy ez Mo.
Szorgos Lajhár
2015. április 26. 13:46
A konkrét tragédiától függetlenül én a nagyon gyenge firkász Ugróra helyezném a hangsúlyt. Ha valaki veszi a fáradságot, nézzen utána, korábban milyen dicshimnuszokat zengett a kormányról, esetleg a trafiktörvénnyel történő teljes egyetértését. (Lázár meg egy mocskos gazember, gyf méltó párja.)
metálgitár
2015. április 26. 11:40
"kisgyerekes szülők megfosztatnak a vásárlás lehetőségétől" Micsoda szörnyű tragédia. Hát hogy fog így hozzájutni Pistike a legfrissebb Buci Macihoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!