Jövőtlenül

2015. április 05. 10:23

Mi a terv? Hogy 2017-ben majd alakul valami, és az egyszeriben legyőzi az évről évre erősödő Jobbikot, illetve a mostani kormánypártokat?

2015. április 05. 10:23
Lakner Dávid
Alternatíva

„Több mint tíz éve párttá alakult a Jobbik, azóta itt van stabilan és győzködi arról a választót, hogy szavazzon rá. Lassan tíz éve mondogatják mások, hogy a Jobbik növekedésének komoly határai vannak, lehetetlen, hogy a párt az élre kerüljön. Mindeközben a Jobbik eljutott a legutolsó falvakba is, ott van mindenütt, jelenleg pedig tényleg max. annyiban lehet reménykedni, hogy maradjanak csak meg másodiknak. Mit számít ilyenkor, hogy egyesek (köztük velem) kormányképtelennek (és vállalhatatlannak) tartják a Jobbikot, és nem tudják elképzelni Novák Elődöt belügyminiszterként? Miért, kit kellene elképzelni annak, Vadai Ágnest, Kerék-Bárczy Szabolcsot?

A Jobbik a lassú építkezést választotta, és bizony, ha valaki évente csak fél vagy egy százalékot növekszik, az előbb-utóbb húsz meg huszonöt százalék lesz. A Fidesznek is kellett tíz év, hogy életében először kormányra kerüljön. És kellett nyolc, hogy oda visszajusson.

Mi a terv? Hogy 2017-ben majd alakul valami, és az egyszeriben legyőzi az évről évre erősödő Jobbikot, illetve a mostani kormánypártokat? Hogy az Együtt-PM, a DK meg az MSZP majd megint összeadja meg nem is adja össze, amije van, hátha most majd sikerül? Hogy majd létrehoznak valami újat, ami elhatárolódik a régitől, majd folytatja ugyanott? Aztán amikor szoros verseny után a Jobbik megveri a Fideszt, lesz egy újabb szusszanásnyi idő, amikor nem kell majd arról magyarázkodni, hogy Kunczéval, Gyurcsánnyal, Falussal és Pásztorral ugyan merre és miért? És mi mire várunk?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. április 06. 15:54
Hermelin [Hozzászóló kiszűrése] 2015. április 6. 12:59 Mit is jelent a liberalizmus fogalma?" Jellemtelenséget!! A mai liberálisok szabadságdílerek, jogkufárok, ripacs szemfényvesztők!
tevevanegypupu
2015. április 06. 07:31
Nem hinném, ha győzne a jobbik, akkor különüsebb változások következnének. Tagjai vagyunk az EU-nak és ott elég pontosan meghatározzák, hogy milyennek kell lennie egy kormánynak. Vonáék alkalmazkodnának, ahogy nagyjából teszi azt a fidesz is. Kizárt, hogy nagy le- és elszámoltatások kezdődnének, hogy nagyon szembeszállnának bárkivel is. Egyszerűen azért nem, mert nem lenne lehetőségük rá. Megmaradna Gyurcsány-Tóbiás-Schiffer pártja is, hiszen annyian biztos szavaznak rájuk 2018-ban, hogy bekerüljenek a parlamentbe. Az együtt és a pm pártok azok amik esetleg megszűnnek..Ja igen..és arról a legvadabb jobbik szavazók se ábrándozzanak, hogy Vonáék majd kilépnek az EU-ból és visszaszerzik az elszakított területeket..továbbá falak mögé zárják a cigányságot és kiűzik Budapestről a zsidókat. A jobbik egy eu-konform kormány lenne és végre kapna egy kis hatalmat gyarapodásra..
Akitlosz
2015. április 05. 23:36
"Mi a terv?" Kinek? "Hogy 2017-ben majd alakul valami, és az egyszeriben legyőzi az évről évre erősödő Jobbikot, illetve a mostani kormánypártokat?" Ez kinek a terve? "Mit számít ilyenkor, hogy egyesek (köztük velem) kormányképtelennek (és vállalhatatlannak) tartják a Jobbikot, és nem tudják elképzelni Novák Elődöt belügyminiszterként?" Semmit. Nem kell képzelődni. Lackner Dávidod talán többen tartják vállalhatóbbnak? Többen el tudják képzelni belügyminiszterként? Na ugye! "Miért, kit kellene elképzelni annak, Vadai Ágnest, Kerék-Bárczy Szabolcsot?" Senkit. Nem kell képzelődni. "És mi mire várunk?”" Kik? Ki az a mi? Az, hogy Lackner Dávidnak nem tetszik egy politikai párt az ő MAGÁNügye. Már most népszerűbb a Jobbik, mint volt az MDF amikor választást nyert. Szóval lassan éppen elegendő embernek lesz megfelelő a Jobbik kormányzás. A többieket sem érdekelte, amikor az ő kedvenc pártjuk volt, van, lesz hatalmon, hogy vannak akiknek meg az a párt nem tetszett, nem tetszik és nem tetszend. Amúgy meg nem tilos senkinek sem pártot alapítania, ha talál maga mellé még 9 embert. Valahogyan csak nem győzött meg Lackner Dávid, hogy ő jobban tudja, jobban tudná. Ugyan ki hiheti komolyan, hogy azt a nem túl magas mércét, amit eddig az MDF, az MSZP, és a FIDESZ felállított a Jobbik ne érné el? Komolytalan még a felvetés is, hogy a Jobbik kormányképtelen az elmúlt 25 év kormányzati teljesítményeit figyelembe véve.
killbillke
2015. április 05. 14:58
A lehető legjobb alternatíva változatlanul a Fidesz! Szó szerint a szarból hozta vissza az országot, növekvő pályára állította, konszolidálta. Ilyen jó dolguk a magyar állampolgároknak egészen biztos nem lesz sem a Jobbik, sem a szoclib-katyvasz kormányzása alatt! A kormányváltás ismételt lecsúszást, elszegényedést, eladósodást, rohamléptékű rezsiemelést, az egymással koalícióba lépő pártok (mert másként nem kormányozhatnak!) egymásra acsarkodását, destabilizációt jelentene!... Senki épeszű ebben az országban ezt nem akarhatja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!