Csak így tovább, LMP!

2015. április 14. 15:14

Ez a párt az elmúlt egy évben Schiffer Andráson és Szél Bernadetten kívül (sem/) nem csinált igazán semmit. Emlékezeteset legalábbis biztosan nem.

2015. április 14. 15:14
Lakner Dávid
Alternatíva

A szakadás, a PM-esek távozása valóban rendkívül rosszat tett a pártnak, ám Vágó Gábor, Osztolykán Ágnes, Várnai László stb. ki- vagy háttérbe szorítását már nem lehetett ezzel indokolni. Schiffer és Szél mellől nagyjából kikopott mindenki, akik pedig maradtak vagy jöttek, azok nem éppen a karizmatikusságukról, lenyűgöző aktivitásukról, megnyerő hatásukról ismertek. Szürke, nem túl bőbeszédű alakok, akik néha tartanak egy sajtótájékoztatót, különböző ügyek kivizsgálását követelve, de ennyi. Miként profitált az LMP a Fidesz népszerűségvesztéséből, az internetadó, az útdíj, a zárva tartás stb. népszerűtlenségéből? Semmit. Kreatív megoldások, utcai megmozdulások, népszavazási kezdeményezések garmadájára lett volna szükség, és a siker még akkor sem biztos.

Ehelyett SRB elkezdett tízezer karakteres posztokat írni, hónapokkal a parlamentbe kerülése után is kezdő politikusként emlegetve magát. Schiffer és Szél teljesítménye látszott egyedül a továbbiakban is - de hát mit ér mindez, ha valamiért mégis csak kiszorul mellőlük mindenki, aki hajlandó is tenni a változásért?

De beszéljünk egy kicsit a tegnapi eredményről, ami alapján SRB jobban tenné, ha nem ellenfeleinek értékelésével lenne elfoglalva. Sallee Barbara 2,05 százaléka ugyanis bőven elég ahhoz, hogy az ember végre magába szálljon és csak a saját hibáival kezdjen el foglalkozni. Ugyanebben a körzetben egy évvel ezelőtt Guzslován Gábor indult a párt színeiben, és 2,96 százalékot ért el 1276 szavazattal. Ezúttal 602-vel 2,05-öt, tehát igaz, hogy jóval kisebb választási részvétel mellett, de még így is rontva némiképp.

Sallee Barbara 2010 és 2014 között a körzethez tartozó Hegymagas polgármestere volt. Tegnapi Hír24-es interjújában ezzel magyarázta, hogy nem választották meg ismét: »Egy hetvenhárom éves tapolcai volt kommunista funkcionárius győzött le független indulóként. Pedig nagyon, nagyon sokat dolgoztam, harminckétmillió forint fejlesztési pénzt építettünk be négy év alatt, rengeteg mutyit számoltam fel. Most viszont a falu visszatért a mutyihoz. Ment ellenem a hazugságkampány, olyanokat állítottak, hogy ha maradok, nem lesz több fejlesztés. Mocskolódás, úgy is mondhatnám, hogy vörös iszap. Értsd: vörös irányból jövő sarazás. (...) Nem vagyok sértődékeny. Szerintem a tanulásról szól az élet. Hadd tapasztalják meg az emberek, milyen következményekkel jár a döntésük.«

Vagy úgy. Egyszóval Sallee saját bevallása szerint nagyon sokat, eredményesen dolgozott, de jött a hazugságkampány és a vörös ármány (őrület, valaki más is el mert indulni a választáson!), és a falu inkább »visszatért a mutyihoz.« De majd meglátják azok a csúnya választók, milyen rossz lesz nekik, hogy a szakértelem helyett a mutyit választották! (…)

Volt Hegymagason tegnap is választás, amire a 237 szavazópolgárból 122 ment el (51 százalék, míg a teljes körzetből 41 százaléknyian mentek ezúttal el). Kitalálják, Sallee legszűkebb pátriáján belül hányan szavaztak a zöldpolitikusra? Heten. Vele szemben Pad Ferencre 20-an, Fenyvesi Zoltánra 40-en, Rig Lajosra pedig 54-en.

Fényes siker, persze, hiszen ez mégis csak 5,74 százalék, szemben a körzetbeli 2,05-tel. Ennyien választották a volt polgármester asszonyt. Negyvennégy százaléknyian pedig a jobbikos jelöltet. Erre volt jó Sallee négy éve. Ezek alapján pedig egyáltalán nem bánom, hogy nem kellett az LMP tapolcai-ajkai jelöltjére szavaznom.

Szóval, SRB helyében tényleg kicsit magamba szállnék. Az MSZP legalább Ajka nagy részét hozta, és, ahogy néztem, a 29 szavazókörből a Jobbik jelöltje egyetlenegyben tudott csak második lenni. Mindenhol máshol stabilan harmadikok.

De legalább azt a negyedik helyet az LMP is megcsípte, nem igaz?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. április 14. 20:37
A Mandiner nem tesz különbséget a kis és nagy pártok között- már a mi a megszólalásaik számát illeti. Ezért van az, hogy az egyszemélyes FG pártja minden nap, nem is oly kevés esetben többször is ronthatja a levegőt! Aztán a LMP a két szuper egyenlő Társelnökkel az élen szintén naponta fossa a szót! Túl tesznek Marxon, Leninen,Sztálinon is a "hozzáértés terén"- mindenben tájékozottak és saját verziójukat megvédik az utolsó lapát szénáig4 ! De ki kíváncsi egy exhibicionalista "furcsa pár" véleményére?
sóhivatalnok
2015. április 14. 18:35
A kedves szerző mesélje már el lécci hogy mit csinált a Jobbik az elmúlt egy évben?
paraklétosz
2015. április 14. 17:39
"az internetadó, az útdíj, a zárva tartás" - kicsiny hazánk Nagy problémái, amelyek a Fidesz népszerűség vesztését és az LMP-nek növekedési potenciált hozhatott volna. Osztom a Fakutya Vigyora hozzászólását.
puszika
2015. április 14. 16:54
Nem csináltak semmit? A DEMAGÓGIA magas szintű alkalmazása az smafu???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!