Még nem mehetek haza

2015. március 08. 11:10

Tudom, hogy otthon nagy az érdeklődés az ügyem iránt, és ezúttal is köszönöm mindenki támogatását, de vannak bizonyos problémák, amelyek megoldása időbe kerül. Ezért lehet csak egy hónap múlva tudok hazautazni. Interjú.

2015. március 08. 11:10
Tóásó Előd
MNO

Mit vásárolt először szabad emberként?

Egy telefonkártyát és egy európai sört. Az ital drága volt, 44 bolivianót kellett fizetnem [körülbelül 1300 forint – a szerk.]. Még nem volt időm nyugodtan meginni.

Mikor jön-jönnek haza? 

Tudom, hogy otthon nagy az érdeklődés az ügyem iránt, és ezúttal is köszönöm mindenki támogatását, aki az elmúlt hat évben gondolt rám vagy próbált segíteni. Kis türelmet kérek most mindenkitől – édesapám úgy nevelt fel, hogy az embernek még a legnehezebb időszakokban is be kell tartania az ígéreteit, illetve el kell végeznie a rábízott feladatokat. Még akkor is, ha azok nem kellemesek. Több ok miatt nem tudok még utazni: például nem adták vissza az útlevelem, és ezt a dokumentumot nem szeretném a bolív hatóságoknak ajándékozni. Adminisztrációs dolgokat kell intéznem, illetve a vádalkunak van egy olyan pontja, amelyről nem beszélhetek, de ez is hátráltatja a hazaérkezésem. Természetesen én is szeretném minél előbb látni a családtagjaimat, akiket nem ölelhettem meg lassan hat éve, ezért ahogy megoldódnak ezek a problémák, azonnal utazom. Ez lehet akár még egy hónap is – ne felejtse el, hogy az úgynevezett terroristaper még folyik, sok ember van vád alatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. március 09. 07:20
Adjanak már szegénynek egy magyar útlevelet, meg a családjának is, jöjjön el onnét végre..
Fakutya Vigyora
2015. március 08. 20:49
"Úgy tudjuk, a vádalku elfogadásában a végső lökést az adta meg Tóásó Elődnek, hogy az úgynevezett terroristaper harmincnyolc vádlottjából egy február közepén vádalkut kötött a kormánnyal, és ennek során a társaira vallott. Az Öregnek (El Viejo) is nevezett Ignacio Villa Vargas ezzel megszegett egy, az ügyben érintettek között létező hallgatólagos egyezséget, amely szerint nem tesznek egymásra nézve terhelő vallomást." http://mno.hu/magyar_nemzet_kulfold/sakkjatszma-a-toaso-ugyben-1274121 "az ügyben érintettek között létező hallgatólagos egyezséget" ??? Télleg?
Fakutya Vigyora
2015. március 08. 20:46
A vádalku a büntetőjogi eljárás során egy, az ügyész és a vádlott közti megállapodás az eset kezelésére. A megállapodás a vádlott részéről általában a bűnösség beismerésére, de legalábbis a tagadással való felhagyásra vonatkozik. Része lehet az is, hogy hajlandó tanúskodni másvalaki ellen. Az ügyész ezért könnyít a vádlott helyzetén. Ennek módja legtöbbször az, hogy a vádat enyhébb bűncselekményekre csökkenti, vagy egyes vádpontokat elhagy. A vádalku gyakorlati alkalmazása során a leggyakrabban végrehajtandó börtönbüntetés elkerülésére, annak felfüggesztésére, vagy pénzbüntetésre változtatására alkalmazzák. http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1dalku
Fakutya Vigyora
2015. március 08. 20:41
Az ügynek 39 vádlottja van A többiekkel mi van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!