Jobbik a határon

2015. március 27. 07:38

Sokan már az április 12-i tapolcai időközi választás esélyeseként beszélnek a Jobbikról, amely esély beváltása történelmi siker lenne Vona Gáborék számára.

2015. március 27. 07:38
Szerető Szabolcs
Magyar Nemzet

„A radikális párt a sorozatos és megérdemelt vereségek súlya alatt megroggyant balliberális tábor dezintegrációja következtében is a második erővé vált, bizonyos felmérések szerint már csak néhány százezer szavazó választja el a kormánypárti szövetségtől.

Magyarország egyik, ha nem a legbölcsebb embere, a miniszterelnök főideológusa, a friss Széchenyi-díjas Tellér Gyula azt mondja a Heti Válasznak, hogy a Jobbik mára elérte terjeszkedése határát. Legkésőbb 2018-ban megtudjuk, igaza van-e ebben a polgári Magyarország politikai programja eszmei hátterét két évtizede – az SZDSZ-t maga mögött hagyva – kidolgozó szociológusnak. Én bizonytalanabb vagyok, felrémlik bennem ellenkező előjellel a 2006 és 2010 közötti MSZP, amely sokszor hitte azt, hogy elérte már a mélypontot.

A Jobbik a nagy áttörést a 2009-es európai parlamenti választáson hajtotta végre, az azt követő országos megméretéseken nem tudott már szintet ugrani, így 2010-ben és tavaly nem sikerült megakadályoznia a Fidesz kétharmados győzelmét sem. A harmadik Orbán-kormány hivatalba lépése óta azonban mintha változna a helyzet: a radikális párt a sorozatos és megérdemelt vereségek súlya alatt megroggyant baloldali, balliberális tábor dezintegrációja következtében is a második erővé vált, bizonyos felmérések szerint már csak néhány százezer szavazó választja el a népszerűségi listákat emberemlékezet óta toronymagasan vezető kormánypárti szövetségtől. Sokan már az április 12-i tapolcai időközi választás esélyeseként beszélnek a Jobbikról, amely esély beváltása történelmi siker lenne Vona Gáborék számára. Izgalmas küzdelem várható az eddig kormánypárti választókerületben, jósolni itt sem mernék. Az biztos, hogy most a Fidesz–KDNP is teljes erőbedobással kampányol a jelöltje mellett. (Mindazonáltal a kormánypárti civilek minapi békemenet-paródiájának, sümegi rolls-royce-os felvonulásának üzenetét és értelmét, bevallom, eddig nem sikerült megfejtenem.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2015. március 27. 11:44
A Meleg Irodai Széket és Kávét szerető Szabolcs rendületlenül beleállni látszik a 'Jobbikkal riogatás' c. bukott oldali propagandába.
Mindjárt
2015. március 27. 11:38
Fidesz símán nyerhetett volna 2018-ban és utána is de nem bírtak magukkal. Túl sokat loptak, urizáltak és most félelmükben kapkodnak. Nem tudom menthető a Fidesz de ha elfogadnák azokat a Jobbik javaslatokat amik a politikusok lopkokását megfékezné akkor látnák esélyt a bizalom visszaszerzésére. Bizalom kérdése. A magyar emberek nem bíznak és undorodnak a magyargyűllő bolsevik MSZP/DK/PM/LMP bandától de még most is sokan bíznak a Fideszben és egyáltalán nem undorodnak a Fidesztől de kezdik elveszteni a bizalmukat. Szerénység!
ormányos csillós
2015. március 27. 11:23
Fidesz-KDNP: zsidópárt MSZP-Együtt-DK-PM: zsidópárt A megoldás az igazi magyar párt. A megoldás:JOBBIK JOBBIK JOBBIK JOBBIK JOBBIK JOBBIK JOBBIK JOBBIK JOBBIK
Drágha Márió
2015. március 27. 10:45
Felesleges a Jobbik miatt parázni,ezek a demagóg ,,mélymagyar" bohócok csak akkor kerülhetnének hatalomra,ha az oroszok ismét megszállnának bennünket,de miután NATO-tagország vagyunk,ennek felettébb kicsi a valószínűsége.A Jobbik az EU-ban szalonképtelennek számít,jellemző,hogy az amúgy szélsőjobbosnak titulált Marine Le Pen sem kér Zaziékból.Csak a naív,buta prolik hihetik el azt,hogy a Jobbik el tudná hozni a ,,szebb jövőt"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!