Orgován Béla árnyéka

2015. március 26. 18:14

Nem is az érdekes, hogy a Questor-tulaj így lép, inkább az, mit jelez ez. Hogy egy álvezér kinevezésének semmi, de semmi kockázatát nem érezte.

2015. március 26. 18:14
Élő Anita
Válasz.hu

„Ismerjük a módszert, vásárolunk valamit, mert jó ára van, mert azt hisszük, valami újszerű dolog. Azután kiderül, hogy nem működik, egy baromság, iszonyú drágán vettük, jól átvágtak bennünket.

Vinnénk is vissza, és akkor jön a meglepetés, a céget közben eladták, de legalábbis új ügyvezetője van: a falu bolondja, egy szerencsétlen hajléktalan, egy fekete munkát kereső a Moszkva térről. Emberünk elcsodálkozott, jé, nem sódert kell lapátolni, hanem beleülni ebbe a szép, bőr főnöki székbe, ami még forog is? A valós vezető, tulaj közben megpattant a pénzzel. Az adóhatóság pedig hiába próbálja meg beszedni a sokmilliós, százmilliós, milliárdos adóhátralékot, igényt, követelést az új tulajdonostól. Nem megy neki, hiszen az új vezető egyetlen fontos tulajdonsága, hogy nincs semmije. Nemcsak a mi pénzünk ugrott, de az államé is. Milyen agyafúrt.

Lenne. De valójában ebben semmi elmés nincs, szimpla másolás, mindenki tudja, hogy ez így megy, így szokásos. Talán a NAV kivételével, de persze ők is, csak éppen nem hivatalosan, mert ha hivatalosan tudnák, csattanna néhány bilincs, és mindjárt nem így mennének a dolgok. De nem csattannak. A dolgok meg így mennek.

Ám hogy egy olyan ügyben is meg merjék csinálni, amely napok óta minden lap címoldalán szerepel, az annyira durva, hogy az embernek eláll a szava. S nem is az érdekes, hogy a Questor-tulaj így lép, inkább az, mit jelez ez. Hogy egy álvezér kinevezésének semmi, de semmi kockázatát nem érezte. Nyilván Tarsoly Csaba is meglepődött rajta, hogy most mégis történt valami, a sajtóbotrány legalább kitört, a riporterek egymás után keresték az új vezér, Orgován Béla tápiósági házát. Címlapokon jelent meg a luxusvilla mellett a szegényes kis házikó, ahol a Questor korábbi illetve mostani rejtélyes vezérigazgatója lakik. Illetve ki tudja már, ki kicsoda, mert a tulajdonos tegnap úgy döntött, mégis visszaveszi a közmunkástól a vezérigazgatóságot, legalábbis így nyilatkozott.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. március 27. 13:55
Üresjárati öblögetés..
48gondolkodó
2015. március 27. 11:39
A múltból (8 év) örökölt jogrendszer és a jelenlegi (5 év) jogalkotás borítékolja és biztosítja továbbra is az ilyen "jogszerű" történéseket. (mellesleg a Jobbik törvénymódosítását a szigorítással kapcsolatban 4 évvel ezelőtt a Fidesz lesöpörte a Parlamentben)
kukagyerek
2015. március 27. 09:08
Jut eszembe! Szilárd most hol van? Mert annak idején, veszettül tudott bélázni. Pedig mint tudjuk, béla és béla között óriási különbségek lehetnek - és nem a fidesz/orbán/béla javára.
Quet
2015. március 27. 07:04
"Vinnénk is vissza, és akkor jön a meglepetés, a céget közben eladták, de legalábbis új ügyvezetője van: a falu bolondja, egy szerencsétlen hajléktalan, egy fekete munkát kereső a Moszkva térről. Emberünk elcsodálkozott, jé, nem sódert kell lapátolni, hanem beleülni ebbe a szép, bőr főnöki székbe, ami még forog is?" Élő Anita se érzi, hogy ezért még személyiségi jogi pert akaszthat a nyakába az újdonsült cégesceleb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!