Éppen a konfliktusokba döglenek bele a magyarok

2015. március 09. 16:29

Hazánkban az emberek jó része folyamatosan háborúzik, élete nagy részében önmaga által kezdeményezett, vagy mások által bevont konfliktust vállal.

2015. március 09. 16:29
masterflow
Szocioreflex

„A társadalom a lelki-mentális egészsége is fejlesztésre, korrekcióra szorul(na). Magyarországon – a hol a lélekszám 2010 óta tízmillió alatt van –, évente mintegy félmillió embert kezelnek valamilyen lelki betegséggel. Ezek az ismert megbetegedések, a rejtőzködők, vagy akik nem is tudatosult lelki zavarokkal küzdenek a mindennapokban, nagyságrendileg többen lehetnek. Olvasóim biztosan kerültek már olyan helyzetbe, amikor meg voltak arról győződve, hogy a másik »embernek valami problémája van«. Nem kell nagy dolgokra gondolni: mondjuk a munkahelyi terror felelősei nagyrészt normálisnak tűnnek, miközben arra élveznek, csendben tönkreteszik a kollégáikat, környezetüket.

Kis túlzással, de hazánkban az emberek jó része folyamatosan háborúzik, élete nagy részében önmaga által kezdeményezett, vagy mások által bevont konfliktust vállal. Ez lehet egy bolti eladóval, egy szomszéddal történő összezördülés, vagy csak egy menet a metrón a tülekedő és végtelenül türelmetlen emberek között. A munkahelyi- vagy iskolai terror komoly lelki károsodásokhoz, személyiségtorzulásokig vezet, már középtávon is súlyos egészségromlást idézhet elő. Nincs kialakult vitakultúra, nincsen versenyszellem. A másik fél emberként történő tisztelete nulla, csak teljes felőrlése jöhet szóba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2015. március 10. 10:00
https://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/gerloczy_marton_karanten
Tintamin
2015. március 09. 21:37
Érdekes, hogy Viktor mennyire ügyesen felismerte, hogyha az embereket állandó fenyegetettségben, harci készültségben tartja, érzelmileg kiszolgáltatottá teszi, mennyire nem gondolkoznak, válnak primitívvé, erkölcsileg hajlíthatóvá, értékrendszerük leépül, gyakorlatilag biorobotokká válnak. Lásd: békemenetek A másik kiváló példa: ahogy a híveket 2 év alatt teljesen átállította a moszkovita vonalra.
kohntalan
2015. március 09. 17:53
Magyarok nélkül jobb lenne a világ.
tango47
2015. március 09. 17:20
Miközben a poszt fő mondanivalójával egyetértek, muszáj megjegyeznem, hogy a fogalmazás (főleg az egyeztetések) csapnivaló! Aki erre (írásra) adja a fejét, kicsivel nagyobb odafigyeléssel kellene, hogy művelje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!