Tényleg nem értik?

2015. március 25. 21:03

Bármilyen tragikus: a halott palesztin gyerek Izrael-ellenes propaganda-fegyver egy végtelenül cinikus játszmában, ahol egy halálkultuszban tobzódó rezsim, a Hamasz, mindent megtesz a civil áldozatok maximalizálásáért.

2015. március 25. 21:03
Gadó János
Szombat

„A magam részéről a kommentátorok értetlenkedését nem tartom feltétlenül jóhiszeműnek. Nincs még egy éve, hogy a legutóbbi gázai konfliktust szinte percről percre követhettük a tévében és az Interneten, s a tudósításokban a halott palesztin gyerekek kulcsfontosságú szerepet játszottak.


Bármilyen tragikus: a halott palesztin gyerek Izrael-ellenes propaganda-fegyver egy végtelenül cinikus játszmában, ahol egy halálkultuszban tobzódó rezsim, a Hamasz, mindent megtesz a civil áldozatok maximalizálásáért, míg a másik oldal mindet megtesz ennek minimalizálásáért. A Hamasz kórházak, iskolák, mecsetek közeléből indítja – civil célpontokra irányított – rakétáit, míg a válaszcsapásra készülő izraeliek telefonon, röplapokon, valamint robbanófej nélküli bombákkal figyelmeztetik a célba vett épületben tartózkodókat: azonnal távozzanak.

Mindezt már sokszor leírtuk, csakúgy, mint megannyi zsidó és nem zsidó újság és honlap. A zsidó katona által megölt gyerek képe a nyugati civilizáció lelkének lelkében gyökerezik; a vérvádakon át egészen a betlehemi gyerekgyilkosság mítoszáig visszavezethető: ezekből az archaikus mélységekből származik elementáris ereje.

Hogy tehát mit jelent a halott gyerek Gázában (akárcsak egy puszta felirat erejéig), azt az újságírók, publicisták nagyon jól tudhatják – ha akarják. De többnyire hivatalból nem akarják tudni, mert e bonyolult játszma szabályai szerint a fent említett, s őket mozgató archaikus indulatokról nem vesznek tudomást, s ragaszkodnak ahhoz a fikcióhoz, hogy Gáza csupán egy konfliktus a sok közül. (...)

Csemer Boglárka és a fellépését szervező csapat nyilván nem provokálni akart, amikor a gázai gyerekekről szóló szöveget beillesztette a videoklipbe. Együttérzést kiváltó, ártatlan áldozatokat akartak felsorolni, s az elsők között találtak rá a palesztin gyerekekre.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. március 26. 16:49
ez a zsidó sajtószabadság? ezért harcol Soros Magyarországon nem? azért finanszírozza meg hogy 11 autó lezárja este a szabadság vagy a lánchidat hogy ilyen esetek ne történhessenek meg? vagy a kettős mérce itt is működik?
MZ/X
2015. március 26. 14:59
Ezt úgy sem tudjátok megmagyarázni!
formaegy
2015. március 26. 11:19
"Gadó János - Tényleg nem értik?" Ezt? "- 2015. márc. 17. - Netanjahu: Amíg én vagyok a kormányfő, nem lesz palesztin állam" - Lieberman izraeli külügyminiszter mondta, hogy le kellene fejezni az Izraelhez illojális arabokat. Baltával." Higgye el! Mindenki érti! Olyannyira, hogy már az USA is kezdi érteni, nem csak mi! Hiába mosakodtok, fekete szurkok, paraziták, gyermekgyilkosok maradtok!
Vén Csataló
2015. március 26. 08:27
Az azért remélem mindenkinek megvan, hogy momentán arról folyik nagyba szó, lehet-e zsidókat negatív kontextusban említeni az európai buzeránsfesztiválon. Nyilván nem. De nem tök mindegy? Normális ember amúgy sem nézi ezt a polkorrekt hulladékot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!