Szív, Lélek, Leszek, amíg csak élek! – egy volt ságváris a Ságvári Gimnázium átnevezésének ötletéről

2015. március 03. 10:44

Mint sokan másokat, engem is kötelez a Ságvári név, mert, ami ma vagyok általa, az egy ságváris szív, egy ságváris lélek és ságváris is leszek, amíg csak élek!

2015. március 03. 10:44
Egy mindörökké ságváris
Corvinusonline

„A Ságvári Gimnázium több, mint egy átlagos gimnázium, „egy külön kategória!” Egy azon iskolák közül az országban, ami jól csinálja, amit csinál, és azt csinálja, amit kell csinálnia: gyökereket és szárnyakat ad egyszerre, generációs örökséget visz tovább, s örök barátként szegődik a diákok mellé. Az iskola, amelynek falai között egy életre szóló »ságvárista szövetség« köttetett. Ez az iskola SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumként vált ismerté, s írta meg a történelmét. Ma sokan küzdenek az iskola nevének a múltjáért és jövőjéért, amely mögött már régen nem Ságvári Endre személye áll, hanem több száz gyereknek és tanárnak a személye és munkája, amelyet szimbolikusan ki is fejeztek, amikor néhány éve büszkén formálták meg együtt a SÁGVÁRI nevet a szegedi Dóm téren. Ők szereztek nevet ennek az intézménynek, s adtak értelmet ennek a névnek, mely ma hovatartozást, értékrendet, klasszist jelöl. Mindenki tudja »a jó, a rossz, csak szó, olyan, ami sokszor változó«, nem akarják kitenni ennek az iskolájukat, nem vágynak másik 32 névre, csak ehhez az egyhez ragaszkodnak, ami számukra már fogalommá vált.

A felvételikor kapott egér a mai napig kint áll az asztalomon. Ha 14 évvel ezelőtt a kis Ságvári nem bízik meg bennem, talán teljesen másképp alakult volna az életem. Rengeteget sírtam, de egy könnycseppet sem bánok, mindent, amit az emlékek mellet diákként és emberként kaptam, csak a javamra váltak és örökké hálás leszek értük; lehet, hogy nélkülük nem az az ember lennék, aki most vagyok. Biztosan nem. Mint sokan másokat, engem is kötelez a Ságvári név, mert, ami ma vagyok általa, az egy ságváris szív, egy ságváris lélek és ságváris is leszek, amíg csak élek!

Egy mindörökké ságváris”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. március 03. 21:10
Milyen peche volt Adolf Hitlernek, hogy nem ő lőtte le a Buda Gyöngye cukrászdában a rendőrt. Most lenne róla egy szegedi iskola elnevezve Botka Laci még mindig odajárna. Vagy ha 15 kg arannyal sétálgatott volna a szovjet felszabadítók előtt Budapesten most egy kicsit arrébb meg egy szobra is lenne ahogy oson a szikla mellett.
lavor
2015. március 03. 19:43
A Corvinus is túlélte az átnevezést. Nem értem mit kell sírni...
Mindjárt
2015. március 03. 19:29
"engem is kötelez a Ságvári név, mert" egy mocskos bolsevik patkány vagy
kuwiq
2015. március 03. 18:49
Azért ez a hiszti egy kicsit túlzás. A név esetleges megváltoztatása nem visszamenőleges hatályú. Aki a "Ságvári"ban végzett, az ott végzett. Ezen már nemigen lehet változtatni, és nem is akar senki. Esetleg hozzáteheti, hogy ma másképp hívják az alma matert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!