Merkel számára a sajátjai szenvedéseiről való megemlékezés nem fontos

2015. február 02. 12:48

Angela Merkel csak a holokausztról emlékezik meg Budapesten, a svábok elhurcolásáról és kitelepítéséről nem.

2015. február 02. 12:48
Szávay István
Facebook

„Angela Merkel csak a holokausztról emlékezik meg Budapesten, a svábok elhurcolásáról és kitelepítéséről nem.

A kereszténydemokrata német kancellár budapesti látogatásán szűk programja ellenére is felkeresi a zsidó szervezetek vezetőit, sőt még a Dohány utcai emlékműnél is tiszteletét teszi. Mindez még érthető is lenne, de sajátjaival, a hazai németek vezetőivel, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatával, valamint a Magyar Országgyűlés német nemzetiségi szószólójával már nem tartja fontosnak a találkozást.

Sváb családból származóként különösen szomorúnak tartom ezt amiatt is, mert nemcsak a holokauszt 70. évfordulója van, hanem a hazai németek ezreinek kényszermunkára hurcolása, majd több mint 200 ezer személy kifosztása és elűzetése is 70 esztendővel ezelőtt kezdődött. Szégyennek és gyalázatnak tartom, hogy a zsidóknak való állandó, folyamatos megfelelési kényszer és vezeklés miatt Németország számára már a sajátjai szenvedéseiről való megemlékezés sem fontos.

Valahova ide jutott mára a nyugat-európai jobboldal.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
delphinus
2015. február 03. 20:40
Ma esti híradóban bejátszottak egy rövid beszélgetést Ritter Imrével, aki találkozóról és tárgyalásról is beszélt.
Brigadéros
2015. február 02. 21:21
Merkel ez irányú magatartása kortünet...Vagy inkább kórtünet?!?
nagykutya
2015. február 02. 21:01
Németek első számú célja bekerülni az ENSZ biztonsági tanácsba. Ezért mindent megtesznek, saját nemzetüket is hajlandók gyalázni. Az egyesítés volt az első számú cél, ami sikerült.
nagykutya
2015. február 02. 20:52
És nem lenne rendes dolog kifejezni tiszteletét a sok német (és magyar) hősi halottak iránt, akik 1945-ben Budapestet védtek a gaz szovjet ellen ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!