Kétharmad után, babérok nélkül

2015. február 27. 09:23

A választók nem azért mondtak nemet a Fideszre Veszprémben, mert Orbán Viktor nem csinált semmit, hanem éppen azért, amit csinált.

2015. február 27. 09:23
Sabater
hvg.hu

„Ha valamivel egyébként sem vádolható egyébként a Fidesz, akkor tétlenséggel, a babérokon való ücsörgéssel. Orbán Viktor nem egy lusta miniszterelnök, hanem a »csinálós«, hiperaktív fajta. Az elmúlt hónapokban levezényelt egy komplett gazdasági kormányváltást, csúcsra járatott egy mélyen amorális, de valószínűleg népszerű bevándorló-ellenes hecckampányt, miközben fogadta Merkelt és Putyint is. Nem ez volt a magyar politika rendszerváltás utáni történetének legeseménytelenebb időszaka.  A választók nem azért utasították el a Fideszt, mert ne csinált volna semmit, hanem éppen azért, amit csinált. No meg azért, mert ez, köszönhetően a kereskedelmi médiában bekövetkezett bizonyos (vélhetően ideiglenes) változásoknak, már láthatóvá is vált az emberek számára.

Láthatóvá váltak a családi összefogással vásárolt villák. Az urizálás, ami alatt rendszeresített, bűnszövetkezetben elkövetett lopást kell érteni. Az arrogancia, amivel a kisemberekről beszél a kormánypárt. A Putyin-látogatás rettenetes visszásságai. A szegények ellen viselt háború. A külföld ellen viselt háború. A bevándorlók ellen viselt háború. A tanácsadói szerződés nélkül milliárdos benyomását keltő Habony Árpád. Az állami szerződésekkel milliárdossá lett Mészáros Lőrinc. És mindenekelőtt az, hogy Orbán Viktor és a Fidesz gazdasági érdekköre nem a babérokon ül, hanem a mi pénzünkön. És a sajátjaként kezeli azt.

A veszprémi választóknak ebből lett elege. És ebből kijönni csak önmérséklettel, a korrupció és hatalmi arrogancia visszafogásával lehetne. Csakhogy erre a Fidesz nem képes, hiszen ezekre a szilárd elvi alapokra épül a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Valószínűbb, hogy inkább a kereskedelmi híradók tartalmát igyekeznek majd megváltoztatni, mintsem a kormányzást. Ami rövidtávon a népszerűség emelkedéséhez is vezethet, az ország problémáit azonban nem oldja meg. Már ha érdekel ez még valakit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2015. február 27. 17:20
HVG.Ezt a cikket is a galamus irta meg nektek?
kjkj945
2015. február 27. 16:01
hóvégi sa(la)ba(k)ter majd böszme 2018-ban újjá teszi. Addig meg nincs jelentősége!
hátakkor
2015. február 27. 12:28
"Láthatóvá váltak a családi összefogással vásárolt villák. " Egy "balodalinak" a villa - ami valójában családi ház - egy utálatos dolog, mindaddig, amíg el nem orozza a "gazdagtól"..
Agricola
2015. február 27. 11:28
Sabater az ökör-körből "A bevándorlók ellen viselt háborúról" hazudozik. Nézzen körül a világban. Olyan kiváló országban, mint az USA van határőrizet, amely gátat szab az illegális migrációnak. A Mexikó és az USA közötti 3000 kilométeres határszakaszt összesen legalább 1000 kilométernyi kerítés, tákolmány, szögesdrót és mindenféle egyéb védmű, illetve legalább 20 000 határőr védi. Ez a határ Kalifornia, Arizona, New-Mexikó és Texas államok külső határvonala. Sabaterék az USA-ban (vagy Izraelben) miért nem terjesztik, vagy miért nem tudják elfogadtatni a határőrizetet. megbénító teóriáikat? Miért csak az eropunijóban terjeszkednek, mint a bolondgomba? Izrael a megszállása alatt lévő területeket magas többszáz kilométer hosszú betonfallal választja el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!