Amíg milliók vegetálnak, nem kell olimpia

2015. február 08. 16:12

Ennek az országnak jelenleg nincsen, de talán egy évtized múlva sem lesz, olyan teherbíró képessége, ami megenged egy ilyen horribilis összegekbe kerülő passziót.

2015. február 08. 16:12
masterflow
Szocioreflex

„Bizonyára óriási dolog lenne, ha Magyarország egyszer olimpiát rendezhetne  ezzel eleget is tettem annak a kérésnek, hogy az ember legyen pozitív, ha szóba kerül a hazai rendezésű olimpiai játék. A sportot fontosnak tartom, hiszen kiemelt szerepet játszik az egészségmegőrzésben, közösségteremtő erővel bír. Jó érzéssel tölt el, ha versenyzőink sikereket érnek el. Erről ennyit azoknak, akik szerint csak a huhogás és az ellendrukkolás megy ebben a kérdésben.

Az zavar, de nagyon, hogy már megint úgy akarnak bizonyos embereket nagyot gurítani  persze valamivel ki kell tölteni a munkaidőt  hogy a pőre magyar realitás nem nem játszik. Ennek az országnak jelenleg nincsen, de talán egy évtized múlva sem lesz, olyan teherbíró képessége, ami megenged egy ilyen horribilis összegekbe kerülő passziót. Mindez passzió, amíg a társadalom bő egyharmada napi megélhetési gondokkal küzd, sporttá fejlesztve a túlélést. Nem cirkusz kell ide, bár gumicsontnak tényleg fasza.

Sokkal jobban járna mindenki, ha meglennének a családalapítás biztos feltételei, mert az egykulcsos adórendszer, meg a Semjén-Harrach duó összevont szemöldöke nem elég. Ehhez stabil munkahelyek, alamizsnánál magasabb bérek, pozitív jövőkét, és bizalom is kell. Ahogy a nyugdíjon összegén keresztül való retorziók meglebegtetése is maga a téboly volt. Talán az is hasznára válna itt sokaknak, ha az oktatási rendszer nem a vonalas és parancskövető gondolkodásra nevelné a gyerekeket, a szánalmas bérekkel dolgozó, kiégett tanárok helyzetének valódi javításával is előrébb lennénk. Lehet az olimpiára megálmodott ezermilliárdokból jutna bővebben a felsőoktatásra is, mert jobb helyeken a tudás viszi előre a dolgokat, minálunk mintha az összeszerelő üzemek kapnának prioritást. E pénznek lenne helye az egészségügyben is: évi 60-80 milliárd a kórházadósság, hétezer orvos/nővér lépett le az elmúlt közel egy évtizedben, némelyik rendelőbe, váróba belépve az ember szó szerint visszahőköl és írja a végrendeletét. Rangsoroljunk már, a kurva életbe!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2015. február 09. 11:22
lélegeztetőgépet, itt és most, nehogy már ne merjünk demagógok lenni.
DrPepper
2015. február 09. 08:55
Ezzel a cikkel az a baj, hogy nélülöz minden konkrétumot. Az új olimpiai kiírás költséghatékonyabb rendezést tesz lehetővé, mint olvasom tágabb határokat enged a színhelyek elosztásának, a vadvízi evezést akár Szlovákiában is meg lehet rendezni. Ha ez igazt, és pl. lehetséges, hogy a széles programból bizonyos eseményeknek vidéki városok és a már meglevő létesítményeik, stadionjaik adjanak otthont, akkor ilyen módon Budapest égisze alatt akár az egész ország részesülhetne az eseményből, komolynak tűnő költségek lennének megtakaríthatóak. Ha ez igaz, akkor érdemes lenne a rendezésről alaposabban elgondolkodni. Ne felejtsük, hogy az 1896-os világkiállításra készült építmények a mai napig Budapest fő látványosságai közé tartoznak.
Fakutya Vigyora
2015. február 09. 01:14
...se szökőkút.
indiáner
2015. február 08. 21:21
Most, hogy a nemzetközi mérkőzésekre esélyes csapatainknak megvannak a stadionjaik, és szégyenszemre nem omladozó betonsilókban kell lejátszaniuk a meccseiket, le lehetne már állni. Olimpiára például nem jó a "zseniális" felső futókör, mert nem látják a nézők. Újítsák fel inkább a Puskást eredeti állapotába, szokásos atlétikai versenyekre, nagyobb koncertekre jó lesz. Legyen már végre vége a stadion-sportcsarnok-zenecsarnok-rendezvénycsarnok építési projektnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!