A terület nagyon különlegesnek ígérkezik, az egykori Gereg (a huszadik század elejéig fönnálló állapotot visszaállítva ennek a területrésznek már Virág-domb a neve, de még nehezen áll rá a szám) egyik legmarkánsabb része, ahol a viszonylag sekély (40-60 cm) agyagos talaj alatt ott terül a délceg savakat formázó mészporos réteg. Külön növeli a terület eszmei értékét, hogy rögtön a kis bánya mellett simul, ahová mindig ki szoktuk vinni a hozzánk látogatókat egy kis bor-geológiai gyorstalpalóra.
Bár nem az enyém a terület, hanem egy jó barátomé (akitől béreljük), óriási lelkesedéssel tölt el, hogy ebbe a pompás adottságú földdarabba kis szőlőket ültethetek, és egyszer majd kóstolhatjuk az onnan való bort. Meggyőződésem, hogy a melegebb, naposabb fekvésekben Magyarországon a syrah adja a legérdekesebb vörösborokat a nemzetközi fajták közül, főleg olyan területeken, ahol a sekély talajréteg alatt aprózódásra hajlamos köves réteg van.”