Tébolyda

2015. február 26. 07:43

Öt kilométernyi autópálya árából újranyithatna az OPNI.

2015. február 26. 07:43
György Zsombor
Magyar Nemzet

Több késszúrással meggyilkolta hétfőn az adóhivatal munkatársát, kollégáját pedig súlyosan megsebesítette egy korábban pszichiátriai kezelés alatt álló és rendszeresen tudatmódosító szereket fogyasztó férfi. Nem ő az első valamikori »ápolt«, akinek a kezét kénytelen-kelletlen elengedte az ellátórendszer, s aki a kezelés elmaradásával más emberek ellen fordult. Ahogyan most, úgy a »combinós gyilkos« és a családirtók esetében is azt mondták a tettesek környezetében: nem gondolták volna róluk, hogy ilyesmire képesek. Hogy a család csendben, tisztességben élt. Aztán csak hozzátették, hogy Péter, Áron, Ábel és a többiek furcsán viselkedtek néha, nem kellett sok, hogy indulatba jöjjenek, korábban valóban kezelték őket és így tovább. De senki nem lépett, nem szólt, hogy valamit tenni kellene velük; talán aki szólhatott volna, nem tudta, kihez forduljon. 

Százával járhatnak közöttünk ön- és közveszélyes emberek, aminek oka mindenekelőtt az, hogy a Gyurcsány-kormány 2007-ben bezárta az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet (OPNI). Amit tettek, nem egyszerűen hiba volt, hanem bűn. A 2010-es kormányváltáskor a néhai kórházat ismerők nagyon bíztak abban, hogy a polgári vezetés első intézkedései között szerepel az OPNI újbóli megnyitása, akár Lipótmező ódon falai között, akár máshol. Bár új pszichiátriai és addiktológiai intézet létrejött, az kapacitásában soha nem érhet fel a bezárt intézménnyel. (Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet kapacitásai szintúgy végesek.) Akadnak olyan érvek, hogy nincs is szükség egy óriási kórház egyben tartására, az OPNI hiányát azonban nem pótolták az elmúlt öt évben. A szakmai gárda jelentős része azóta más területeken vagy más országokban keresi boldogulását.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Holovitz
2015. február 26. 10:23
s álmodjanak BOGARAKAT!!! :-)))
vigyor
2015. február 26. 10:18
Egy központi pszichiátriai intézményre ugyan valóban szükség lenne, de önmagában nem oldana meg semmit. Az egész rendszert vissza kellene állítani. És még akkor is csak a nulla pontnál lennénk. Utólag is legyen minden éjszakája rémálmokkal tele mindazoknak, akik részt vettek a pszichiátriai rendszer totális szétverésében.
apoa
2015. február 26. 09:43
Nyilvánvaló, hogy az igen értékes ingatlanokhoz való hozzáférést van a bezárások mögött, semmi más. Lásd még BM kórház, Városligeti fasor.
qccqccqcc
2015. február 26. 09:16
Ki adta el az OPNI-t? Ki építtetett az M6-on kéregalagút-füzért, kibaszott sok lóvéért??????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!