Csodafegyver

2015. február 19. 11:15

Az állam most meglebegtette a magáncsőd intézményének bevezetését, mint az immáron több európai országban 25-30 éve működő csodafegyvert, már megalkották a jogszabálytervezetet is.

2015. február 19. 11:15
Fekete Klára
Délmagyar

Csak annak fogják meg a kezét, aki magától jelentkezik, és minden vagyontárgyát bevallja. Kap maga mellé egy felügyelőt, aki sok éven át beosztja a pénzét, rendelkezik a bankszámlája felett, és egyezkedik a hitelezőivel. Eközben eladják az adós összes mozdítható és nélkülözhető ingatlanát, ingóságát, az autótól kezdve a zongoráig.

Akinek azonban már csak egy felesleges ruhásszekrénye maradt, azon a csődgondnok sem segíthet. A vagyonfelügyelő ugyanis pénzbe kerül, az ő órabérét is ki kell gazdálkodni abból a vagyonból, ami megvan, csak a tulajdonosa felelőtlen. Mi ebből a tanulság? Az, hogy a szegény embernek még az se adatik meg, hogy csődbe mehessen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2015. február 19. 20:14
Fehér Klára feltámadt?
Brigadéros
2015. február 19. 19:56
Nem csoda fegyver, pusztán eddig nálunk még nem alkalmazott eszköz...de a rezsicsökkentés és devizahitelesek mentése valóban az volt! Pedig azon is mit hisztiztetek...
puszika
2015. február 19. 15:26
Kedves Fekete elvtársnő! Ha nincs tisztában a magáncsőd fogalmával inkább ne írjon. A lapjánál ön sem tudja mitől döglik a légy.Pedig így hirdetik lapjukat! Szeged és környékén tudják az emberek! Önöktől Fekete elvtársnő ,önöktől! A Botka Harsonától!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!