Elásott kutyák

2015. január 22. 06:29

Utazzunk még kicsit Barack Obama gondolatai között: az elnök megígérte, hogy országa folytatja a terroristák levadászását és hálózataik felszámolását, fenntartva magának az egyoldalú cselekvés jogát.

2015. január 22. 06:29
Kristály Lehel
Magyar Hírlap

Utazzunk még kicsit Barack Obama gondolatai között: az elnök megígérte, hogy országa folytatja a terroristák levadászását és hálózataik felszámolását, fenntartva magának az egyoldalú cselekvés jogát. Felszólította a kongresszust, határozatban hatalmazza fel arra, hogy erőt alkalmazzon az Iszlám Állam terrorszervezet ellen.

Mint mondta, Amerika kitart azon elve mellett, hogy a nagy országok nem erőszakoskodhatnak a kisebbekkel. Ennek jegyében helyezkedik szembe az orosz agresszióval, támogatja az ukrán demokráciát és saját NATO-szövetségeseit. »Ma Amerika szilárdan és szövetségeseivel egységben áll, Oroszország pedig elszigetelődött, gazdasága lerongyolódik« – mondta.

Az embernek elmegy az életkedve, amikor ilyeneket olvas. Kölyök voltam még, amikor a hidegháborút ábrázoló karikatúrákat láttam egy újságban, és már akkor olyan érzésem támadt, hogy a nagy országok olyan szinten szekírozzák egymást, mint osztálytársaim, amikor azért mutogatnak a másikra, hogy annak kopottabb a tolltartója.

Most erre jön az amerikai elnök, berúgja a kocsmaajtót a kezében néhány döggel, és még ő van felháborodva. Közben kiderül: Iszlám Állam-ellenes stratégiája arra épül, hogy esze ágában sincs – legalábbis egyelőre – leszámolni Bassár el-Aszad szíriai rezsimjével, aki ellen az Európai Unió már 2011-ben beutazási tilalmat rendelt el, olyan szinten sértette meg a rendszere ellen tüntetők emberi jogait, tömeggyilkosságokhoz, kegyetlenkedésekhez és kínzásokhoz folyamodva.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2015. január 22. 10:53
Obama bin Laden
Tündér_Lala
2015. január 22. 08:49
Mondjuk, hogy Asszadról mit mond az EU, az annyira hiteles, mint amit rólunk mond. (??!!) Különben meg Ami önreklámozás, ahogy láttatni akarják magukat, nem utolsósorban a saját népükkel.
Brigadéros
2015. január 22. 08:19
A IV. Birodalom születése...
David Karúszó
2015. január 22. 07:46
Háborús retorika és a hadigazdaság fordulatszámának a fenntartása. Pontosan erről szólt Oliver Stone sorozatának a legutóbbi része. Duplabeszéd: mondanak valamit és azzal szögesen ellenkezőt cselekszenek, vagy közben módosítanak. Alig egy éve jöttek el Irakból. Legújabb: hogyan kerülnek amerikai fegyverek az IS-hez? http://theantimedia.org/america-is-blowing-up-its-own-weapons-in-iraq/ És ez az Obama kapta meg a Nobel-békedíjat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!