Származás

2015. január 08. 08:01

Na, akkor meg kell torpannunk egy pillanatra. Ugyanis Schwezoff Dávid „kétes származásáról” elmélkedni azért nem mindennapi ügy ám.

2015. január 08. 08:01
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

A származás tabu. Most már lassan egy hete rugózunk a hülye Novák Elődön, aki a szilveszter éjfélkor született Rikárdó származása kapcsán engedett meg magának ízléstelen és ostoba kommentárt. És kínosan kell ügyelnünk arra is, nehogy valami régi, ósdi szóval illessünk valakit, mert bizony a szavak letérdepeltetése is napirendre került napjainkban. Már nincs néger és eszkimó, és színek sincsenek, úgymint senki sem nevezhető feketének, sárgának vagy vörösnek, ez alól egyetlen kivétel van: a végtelenül demokratikus és politikailag korrekt Egyesült Államok vízumkérő lapja, illetve a repülőn osztogatott és kitöltendő bevándorlási papírfecni, amelyen az illető színéről »white or black or yellow or red« módon tudakozódnak. 

De visszatérve témánkhoz, tehát a származás emlegetése egyszerűen nem ildomos ma már. Kétes származást emlegetni pedig egyenesen égbekiáltó bűn. Radnóti Zoltán rabbi ennek ellenére Schwezoff Dávid »kétes származásán« nevet és dühöng a »budapesti zsidóság« felemelő társaságában.

Mit is jelent ez? Miért kétes származású a Schwezoff srác? Csak nem az a baj vele, hogy betért zsidó? 

Vagyis, hogy nem zsidónak született, hanem csak felvette a vallást? Erre utalt vajon ezzel a »kétes származással« Radnóti rabbi? Mert ha igen, akkor a bunkóságon, rasszizmuson, elfogadhatatlan megbélyegzésen túl felmerül néhány kérdés is. Nevezetesen: ha Schwezoff transzvesztita katolikus kántor és evangélikus lelkész úgy döntött, hogy zsidó lesz, és felvette a zsidó vallást annak rendje és módja szerint, akkor miért nem elég ez Radnóti rabbinak?

Hiszen azt halljuk, hogy a zsidóság nem vérség kérdése, hanem vallás. Azt halljuk, hogy aki a zsidóságot nemzetiségként próbálja meg aposztrofálni – pláne számon tartani! –, az antiszemita és rasszista. De ha Schwezoff Dávid betért, felvette a vallást, megmetélkedett, és a fene se tudja, még mi mindent csinált azért, hogy zsidó lehessen, akkor hogy jön ide a származás?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rezignált
2020. január 28. 15:25
Akkor most mi van? Mi legyen az aske-názikkal?
hungunkritikus
2015. január 08. 21:44
Tényállítása: 1, Az USA vízumot a repülőgépen kitöltött cédulán kell igényelni- totál hazugság. 2, A repülőn kitöltendő papírfecnin van a bőrszínre irányuló kérdés- nincs. Ezzel szemben a tények, amivel a teljes magyar sajtó nincs tisztában: AZ USÁ-ba magyar turistának nem kell vízum 90 napig. Bevándorláshoz, munkavállaláshoz kell vízum, de azt nem a repülőtéren, hanem a nagykövetségen kell igényelni. A vízumkérő lapon nincs bőrszínre irányuló kérdés. Amely cédulát a repülőn töltenek ki az a landing card, amely az útlevélellenőrzést gyorsítja, illetve a vámellenőrzéshez szükséges coustom card. Ezen a linken ellenőrizhetők a kérdések: http://www.path2usa.com/i94-form Hasonlóképpen a vámpapír linkje: http://www.path2usa.com/us-customs-form Vízum helyett az európai állampolgároknak csak előzetesen kell értesíteniük az USA hatóságait a nagykövetség honlapján leírt módon -ESTA rendszer - ezen a linken: http://hungarian.hungary.usembassy.gov/vwp_hu.html Ezen a kérdőíven sincs bőrszinre utaló kérdés. BZS-t biztosan az a színnel kapcsolatos kérdés zavarta meg, amely a vámpapíron tényleg szerepel, miszerint visz-e az utas ZÖLD növényt az USÁ-ba. Ilyen stabil alapokon hirdet igét BZS.
béla 60
2015. január 08. 11:24
Majd amikor a Rikárdók a magyarokat kiszülik a hazánkból senki nem fog kiállni értünk !!!
Agricola
2015. január 08. 11:09
A végtelenül demokratikus és politikailag korrekt Egyesült Államok vízumkérő lapja, illetve a repülőn osztogatott és kitöltendő bevándorlási papírfecni, amelyen az illető színéről »white or black or yellow or red« módon tudakozódnak. Radnóti Zoltán rabbi ennek ellenére Schwezoff Dávid »kétes származásán« nevet és dühöng . A Mazsihisz újbudai Bét Sálom zsinagógájának rabbija vádolta E.O.-t ,a Mazsihisz egyik befolyásos (nem rabbi) alkalmazottját, hogy nem eléggé zsidó, genetikai alapon. Radnóti Zoltán (a rabbi) blogjából kiderült, a gyanúsítás mögött lényegében az áll, hogy a Mazsihisz egyik befolyásos alkalmazottjáról, E. O.-ról kiderítette, a zsidó vallási szabályok szerint nem vehet részt a zsidó liturgia bizonyos szertartásain, ugyanis anyai ágon nem zsidó, hanem katolikus származású. E. O. éveken keresztül közeli munkatársa volt a hitközség vezetőinek, sőt egyértelmű volt, hogy ő lesz Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató utódja - írja az Index. Mégis, genetikai alapon megtámadható! A rabbit a Mazsihisz egyik korábbi fontos pozícióban lévő alkalmazottja jelentette fel, mert a rabbi kiderítette róla, hogy a vallási szabályok szerint nem zsidó származású. A Mazsihisz ügyben kompetens vezetése szerint a zsidó vallás az egyetlen olyan vallás, amelynek genetikai alapon lehet csak tagja valaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!