Déli zárlat

2014. december 03. 13:44

Már úgy hét éve se értettem, mire a nagy fenekedés a vezetékek körül.

2014. december 03. 13:44
Marnitz István
Népszabadság

„Már úgy hét éve se értettem, mire a nagy fenekedés a vezetékek körül. Akkor a fideszes politikusok-újságírók mindenféle szakszavakkal telekotyvasztott neodadaista performanszaiból megtudhattuk, hogy a Nabucco jó, a Déli áramlat meg rossz. Kétségtelen, Gyurcsány volt az, aki először aláírt egy olyan papírt az oroszokkal a Déli áramlatról, amit egy brüsszeli papír tiltott. De szét is kapta ezért a Fidesz. Majd a helyére lépve úgy rohant Putyin ölébe, hogy ma már a Nagy Oroszország az isten, az illiberális áldemokrácia a példa. Elalélunk az orosz atomblokkoknak még csak a gondolatától is, nemkülönben a szintén csak irodalmi formában létező pénzük ígéretétől. Ennek érdekében titkolózunk, sunnyogunk, ferdítünk, és már azt is elviszi a rendőr, aki ez ügyekben kérdez.

Putyin ezt udvariasan megköszöni, de ha szól neki a pénzügyminisztere, hogy bocs, pirosra tettünk és fekete lett, nincs több lé, az egészet egy rövid mondattal lezárja. Miközben a Nabuccót és a Déli áramlatot nem Brüsszel, nem az USA, nem a CIA, nem a titkos háttérhatalom, hanem szeretve tisztelt keleti partnereink, Azerbajdzsán és Szaúd-Arábia tették taccsra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csombor
2014. december 03. 22:02
Jól van Pistike, nincs semmi baj, a mami mindjárt hozza a macidat.
Morgen
2014. december 03. 16:01
Még a végén kiderül, hogy hajde nagyon jó lett volna a Déli áramlat. Nem ez a kérdés, kedves szerző, hanem az, hogy a hidegháborúban ki nyeri az utolsó csatát. Ez az első volt.
vizesnyolcas
2014. december 03. 15:29
"Miközben a Nabuccót és a Déli áramlatot nem Brüsszel, nem az USA, nem a CIA, nem a titkos háttérhatalom, hanem szeretve tisztelt keleti partnereink, Azerbajdzsán és Szaúd-Arábia tették taccsra." Mintha egy CIA-ugynök írta volna helyetted ezt a cikket.
vizesnyolcas
2014. december 03. 15:26
"Kétségtelen, Gyurcsány volt az, aki először aláírt egy olyan papírt az oroszokkal a Déli áramlatról, amit egy brüsszeli papír tiltott. De szét is kapta ezért a Fidesz. Majd a helyére lépve úgy rohant Putyin ölébe, hogy ma már a Nagy Oroszország az isten, az illiberális áldemokrácia a példa." Úgy hazudsz, ..zd meg, hogy kihagysz lényeges momentumokat. Ezeket: 1. A Fidesz-kormány 2010-ben korábbi önmagával konzekvensen, kiemelt beruházássá nyilvánította a Nabucco projektet. 2. Nem a Fidesz-kormány tehet róla, hogy az EU-ban nem akadt befektető a Nabuccora. 3. Az Ukrajnán átjövő gázvezeték komoly kockázatát 2009. januárjában elég érezhetően megtapasztalhattuk. - E kockázat kezelésére pedig reálisan csak a Déli Áramlat kínálkozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!