Partvonalon

2014. december 15. 09:51

Nagyon sokan vannak, akik az utóbbi hónapokban elfordultak a kormánytól, de figyelmük mégsem az MSZP-n, Gyurcsányékon vagy a szakítással a politikai megsemmisülés szélére sodródott Együttön vagy PM-en akadt meg.

2014. december 15. 09:51
Katona Mariann
Magyar Nemzet

„Nagyon sokan vannak, akik az utóbbi hónapokban elfordultak a kormánytól, de figyelmük mégsem az MSZP-n, Gyurcsányékon vagy a szakítással a politikai megsemmisülés szélére sodródott Együttön vagy PM-en akadt meg. Nem is csoda, nehéz lenne bármilyen karakteres lépést, reagálást felidézni, ami a baloldali ellenzék pártjaihoz köthető. Egy-egy hangzatos mondat a szokásos napi sajtótájékoztatókon még nem hoz százalékokban is kimutatható támogatottságot. Pláne, ha a politikai térképen fent lévő pártok ennyire kimaradnak a politikai eseményekből, s partvonalra sodródnak. Összességében ugyanott tartanak, mint korábban, vagyis nem képesek reális alternatívát felmutatni. Még akkor sem, ha az élet bőven kínál számukra lehetőséget.

A szocialisták már felismerhették, messze kerültek attól, hogy az elmúlt időszak eseményeinek érdemi politikai tényezőjeként lehessen rájuk tekinteni. Tóbiás József pártelnök a hét végén – sokszor igencsak zavaros, helyenként meglehetősen nehezen érthető – beszédében be is jelentette, hogy 2015 az MSZP visszatérésének éve lesz, jelentsen ez bármit is. Arra konkrét választ nem kaptunk, mindezt hogyan is tervezi. Felidézve az elmúlt heteket, talán ő maga sem tudja még.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2014. december 15. 11:37
Úgy látszik, a pártlap már csak abból tud erőt meríteni, hogy akik otthagyták a NER-t legalább nem az ellenzéki pártokat erősítik. Sovány vigasz, de ilyen ínséges időben minden szalmaszálba meg kell kapaszkodniuk. Azért jellemző a lakájmédiára, hogy még ilyenkor sem képes kritikus lenni a Fidesszel és arról beszélni, hogy min kellene változtatniuk. Ehelyett, továbbra is az ellenzéki pártokat ekézi. Hiába, a szokás nagy úr.
Antigoné
2014. december 15. 10:15
Szerintem sokan kivárnak: mi lesz az új "civil" mozgalmakból, miket lép Orbán stb. Az MSZP már nem fog érdemben labdába rúgni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!