Ez mind a pénzről szól

2014. november 30. 11:44

Ha lehetne is, ki a fene szavazna Simicska Lajosra? Legfeljebb aki trollkodni akar a szavazással, meg a Közgép számos dolgozója, aki hirtelen veszprémi lakos lesz.

2014. november 30. 11:44
Politológusblog
Politológusblog
Ha lehetne is, ki a fene szavazna Simicska Lajosra? Legfeljebb aki trollkodni akar a szavazással, meg a Közgép számos dolgozója, aki hirtelen veszprémi lakos lesz. Amint elsőre is érezhető volt, Simicska lépése több üzenetértékű beolvasás a Fidesznek.
 
Először is: nem fizeti többé automatikusan a Fidesz kampányszámláját, üzeni, még a sajátjára is inkább költené. Így aztán a permanens kampány, a kormányzat mindennapi támogatása, megvédése sem ajándék. Nemcsak a hirdetési helyeket adta ő, hanem valószínűleg nála dolgoznak a trollok, megannyi újságírószerűség, géppuska-kommentelő, blogger, lájker, magánnyomozó, stróman, akik ellátják azokat a feladatokat, ami a kormányzatnak és a Fidesznek kellemetlen lenne.
 
Másodszor: rejtőzködés helyett személyes jelenvalóságát fenntartja épp egy olyan időszakban, amikor a kormánynak korrupcióellenes lépéseket kellene tennie, és a simicskákat elnyomni a múlt ködébe. Simicska lépései jelentősebbek most, mint bármikor.
 
Harmadszor: a Fidesz eddigi politikusai azért lehettek azok, és pláne azért győztesek, mert biztosítva voltak számukra erőforrások. Kaphatják azokat mások is, nem? Ez lehet pénz, de információ is, egy remek füles, ami nem feltétlenül fideszes fülbe jut először. Simicska kitúrhatóságot, lecserélhetőséget üzen a Fidesznek.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belga
2014. november 30. 20:51
Ez szerintem figyelmeztetés. Megelőzték kevéssé erősek, ha nem használ követni fogják még erősebbek. Orbán minden bizonnyal már Simicskára sem figyel, kritika -vagy akár csak eltérő vélemény-toleranciája elérte a nullát. Simicska pedig erre nem ad like-ot.
Mich
2014. november 30. 14:27
- Ebben a spekulációban van valami, de Simicska valódi szándékairól nem tudunk semmit - ballikos dumának hallatszik - hiányzik is az ennek megfelelő spekuláció a másik oldalról - szeretnének egy belháborút a kormányoldalon - miután másról sem hallunk a baloldalon, mint az ő belháborúikról - érdekes: eddig Simicska volt a Ballik utálatának tárgya, most meg bele vetik legfőbb reménységüket...
Akitlosz
2014. november 30. 13:27
Ha ez a Simicska ennyire jelentéktelen lehetséges induló, akkor miért fossa tőle össze magát Török Gábor, hogy indulni sem merjen csupán a neve hallatától?
*ufó*
2014. november 30. 13:15
„Ha lehetne is, ki a fene szavazna Simicska Lajosra? Legfeljebb aki trollkodni akar a szavazással, meg a Közgép számos dolgozója, aki hirtelen veszprémi lakos lesz." A zsarolható CBA dolgozókat se hagyd ki. Vagy azok most melyik mocskos kommunista fideszes oldalán állnak ? Már nem tudom követni a bomlási folyamatokat, ami a Fidesz-Kdnp nevezetű erkölcsi hullában végbe megy ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!