Goodfriend „zenei” munkássága

2014. november 24. 13:29

André Goodfriend számos nyilatkozatot tett a magyar belpolitikai viszonyokról, amelyek szinte mindegyike azokat a kritikákat tartalmazta, amelyeket a hazai baloldali ellenzék és természetesen a nemzetközi sajtó nagy része hangoztat.

2014. november 24. 13:29
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Fricz Tamás blogja

És itt már határkőhöz érkeztünk: a nagykövetség képviselője az Orbán-kormányt lényegében korrupcióellenes lépésekre szólította fel, s ezek elmaradását csalódásnak nevezte. Miközben – mint már unalomig köztudott – a nagykövetség, illetve az USA nem adott információt a kitiltott személyekről. Nos, ebben az esetben szerény véleményem szerint a nagykövetség már nagyon közel került a belügyekbe való beavatkozás tényállásához. Nem lévén azonban jogász pusztán azt mondanám, hogy az ideiglenes ügyvivő e lépései és nyilatkozatai minimum neccesek.

Ehhez képes az a tény, hogy André Goodfriend nemrég részt vett a balliberális ellenzéki értelmiséget tömörítő, Bitó László közíró nevéhez köthető szalon egyik rendezvényén, gyakorlatilag az eddigiekből egyenesen következik. Természetesen az ügyvivő mint magánember olyan magyarországi rendezvényre megy el, amilyenre csak akar, s ha ott még meg is csillantja énekesi képességeit, ahhoz senkinek semmi köze. Ám tudnia kell az ügyvivő úrnak, hogy akárhová is megy el magánemberként, ha az kitudódik, annak üzenetértéke van. Emlékezzünk Csurka István elhíresült, 1992-es dolgozatára, amelyben egyebek között a New York – Tel Aviv-tengelyről és Antall József betegségéről is írt; a tanulmányt a kormányfő akkor némileg cinikusan Csurka »írói munkássága részének« tekintette. Mindenki tudta, hogy ez természetesen tréfa, hiszen az MDF-alelnök írásának óriási belpolitikai hatása volt, sőt az Egyesült Államok Kongresszusában is szóba került »írói munkássága« …

Tehát az antalli magasságokban Goodfriend Bitó-szalonbeli megjelenését tekintsük énekesi pályafutása részének.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. november 24. 18:58
André Goodfrien egy sötét paraszt, ezt mindannyian tudjuk. Egy paraszt a sakkjátszmában, aki megtámadta a világos királynőt. A sakk szabályai szerint a királynőnek ki kell térnie, hiszen a parasztot szívesen feláldozná az ellenfél a királynő ellenében. A helyes taktika, ha királynő elegánsan odébb lép, és hagyja a parasztot, hogy a maga kis egy vonala s dimenziójában lépkedjen tovább...
Brigadéros
2014. november 24. 18:53
"Azt, hogy ki a zsidó, én mondom meg!" mondta Göring. "Azt, hogy ki a korrupt, én mondom meg!", mondja A.G:
koronaszepe
2014. november 24. 18:48
Fritz, neked is megvan már az egymilliárd, mint a másik nímandnak, a Girosz Ásznak? Vagy van még miért kaparni?
antioxi
2014. november 24. 18:47
Kiváncsian várom, hogy Colin Bell-nek (a leendő usa-nagykövetnek) ki lesz az első beosztottja. Ez akár lehet/maradhat is A. Goodfriend is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!