Kedves Bokor Boti polgármesterem! Székely honfitársam!

2014. november 16. 13:49

Hidd el nekem, hogy ha az általad, az ortodox egyház által és Vadim Tudor által támogatott jelölt hatalomhoz jut, a parlamentben is meglévén a többsége, itt sok jóra nem számíthatunk. Nem lévén semmiféle ellenzék, azt csinálnak velünk, amit csak akarnak.

2014. november 16. 13:49
Egyed Ufó Zoltán
Facebook

„Régebbi konfliktusaink ellenére úgy érzem, hogy valamennyire közel állsz lelkemhez, ezért baráti szeretettel szeretném tudtodra adni, hogy az éj leple alatt a postaládánkba suvasztott, a Ponta levele által átölelt leveled mennyire gáz.

Undorodom tőle. Őszintén. Arról szól, hogy aljasan támad egy jelöltet, megkérdőjelezi nemzetiségét. Nekünk, kisebbségieknek nem szabadna ilyen aljasságokba belemennünk. A hozzádéhoz hasonló lejárató levél kering román földön, az ortodox papok által terjesztve, abban azt írják, hogy »Tisztelt crestin-ortodox választópolgár! Mikor szavazol, ne áruld el hitedet és népedet! Szavazz a román és crestin-ortodox Victor Pontára!«
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18510786-jurnalistul-s…

Akkor hogy is van? Német vagy román? Vagy ez attól függ, hogy hogyan tudjuk jobban lejáratni? :) Tudom, hogy a politikába ez lazán belefér, de egy kisebbségi politikustól elvárnám, hogy más nemzetisége iránt icipici tisztelettel legyen. Ha ígért volna egy jó zsíros helyet bukaresti főnökeidnek a húsos fazéknál, ugyanígy lerománoztad volna? Ugye, hogy nem? :)

Boti, ez a »szász származású román ember«, akit te próbálsz lejáratni, akkora jóízléssel sikerült pontra tegye (magyar szakemberek segítségével is) városát, hogy ti, székelyföldi RMDSZ-es és nem RMDSZ-es betonpiskóta-rajongó és betonfal-öntő polgármesterek nyugodtan elmehetnétek oda tanulni, ahelyett, hogy támadjátok őt.

Azért beszélek rólatok többes számban, mert tudom, hogy ez a levél nem a te írásod, hanem csak másoltad, és a megszólítás egy részét rakattad hozzá (barátilag jegyzem meg, hogy négy helyesírási hiba van ebben a megszólításban, jó lenne találjatok már valakit a faluban, aki tud magyarul :)). Nem tudom, az plagizálásnak számít-e, hogy más által megírt levelet lazán aláírtok, mint sajátotokat. Ezt Pontától tanultátok? :)  Na de annak örülök, hogy ezt a levelet más írta és nem te, mert ha te írtad volna, akkor azt kellene mondanom, hogy hülyének nézel minket, családunkat és falustársainkat. Boti, elég jól ismersz, úgy nézek ki, mint aki nem tudom eldönteni, hogy kire szavazzak vasárnap, és szükségem van arra, hogy te megmondd nekem? Annyira bunkók vagyunk, hogy a levél végén parancsszerűen meg kell mondanod nekünk, milyen »döntést kell hozzunk«?

Boti, a székely nép nem teljesen hülye. És nem hiába fogunk mi, udvarhelyszéki székelyek, többségben a német jelöltre szavazni. Hidd el nekem, hogy ha az általad, az ortodox egyház által és Vadim Tudor által támogatott jelölt hatalomhoz jut, a parlamentben is meglévén a többsége, itt sok jóra nem számíthatunk. Nem lévén semmiféle ellenzék, azt csinálnak velünk, amit csak akarnak. A korrupció felszámolásának azonnal vége szakad, az RMDSZ felé tett ígéretek azonnal felejtődnek, ha az érdek úgy kívánja, a leveleddel együtt érkezett szórólapon a Ponta nyergestetői mosolya egyből lekonyul, és a »Tisztelem a székelyeket« felirat azonnal elpárolog az oldalról, mert láthatatlanná váló tintával írták.

Boti, én már tizenvalahány éve nem járok szavazni, de leveled meggyőzött. Vasárnap elmegyek voksolni és parancsod alapján »nem érzelmi, hanem ésszerű« alapon fogok pecsételni. Johannisra.

Hiszem, hogy fejlődőképes vagy, és el tudsz gondolkodni azon, hogy a rövidtávú ígérgetések mellett hosszútávú érdekünk, hogy egy olyan elnökünk legyen, aki nem ígérget minden nap, de akivel nem kell minden nap újraalkudni azt, amit tegnap megígért. Nem biztos, hogy Johannis ez az ember, de egyelőre van esély rá, hogy ő legyen. A székely nép jelenleg így látja. Kérlek, próbáld meghallgatni a nép hangját, és képviselni a nép érdekét. Így záróakkordként, szeretnéd, hogy megmondjam neked, kire kell szavazni? :)”

(via Főtér.ro)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2014. november 16. 20:39
"És nem hiába fogunk mi, udvarhelyszéki székelyek, többségben a német jelöltre szavazni." Bravó...arra a Johannisra szavazol, aki románabb a románnál? (Ez amúgy egy jól ismert pszichológiai jelenség...) Arra a Johannisra szavazol, aki (Pontához hasonlóan) hallani sem akar semmiféle autonómiáról? Hát szavazz rá, te ostoba! A részvételi arányok mindenesetre azt mutatják, hogy a székelyek többsége (az udvarhelyiek is) az egyetlen becsületes módon jártak el, ahogy ilyen esetben egy magyar eljárhat. Otthon maradtak...
Willard
2014. november 16. 15:42
Vadim nem jut hatalomhoz. Kényszerzubbonyból szabadult csörgősipkásokat még Bukarestben sem tűrnek meg. Ponta - ha ő lesz - elposztkommunistázgatja az öt évét, aztán leköszön. Már nem a kilencvenes éveket írjuk. Ha Johannis lesz, Németország megveti ott a lábát még jobban. Ami nem olyan rossz.
alex.leopardi
2014. november 16. 15:02
nem értek egyet a szerzővel noha ismerem,sajna
Akitlosz
2014. november 16. 14:54
Mert mikor volt ez másképpen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!