Van-e kiút a meleggyógyításból?

2014. október 31. 10:53

Mert ne legyen senki előtt kétséges: melegnek lenni nem egy „jó buli”, afféle szórakozás, amit választ az ember, majd ha úgy van, lejön róla, mint szerencsétlen narkós a kábítószerről.

2014. október 31. 10:53
Lakner Dávid
Alternatíva

Mert ne legyen senki előtt kétséges: melegnek lenni nem egy »jó buli«, afféle szórakozás, amit választ az ember, majd ha úgy van, lejön róla, mint szerencsétlen narkós a kábítószerről. Tudja-e a melegtelenítés laikus híve, mennyi meleg szeretne inkább heteroszexuális lenni, csak végre ne kelljen bujkálnia, titkolóznia, rejtegetve szerelmét és nemi identitását? Ne kelljen menedéket keresni egy ligetben, ahol szégyenérzet nélkül meg lehet fogni a másik kezét és át lehet ölelni őt? Hogy meg lehessen hívni a családi vacsorára ugyanúgy az ember párját, hogy lehessen ugyanúgy bulizni, felvállalni barátok előtt a kapcsolatot? De nem lehet. ()

És itt jönnek a NARTH sarlatánjai és szerencsétlen sérült emberei (Ceglédi Zoltán fájdalmas és remek összeállítást közölt ezen emberek egy részéről), akik azt állítják: ők el vannak nyomva, csupán szeretnék a »megerősítő terápia« mellett a »helyreállító terápiát« is elfogadtatni. Mint az alternatív nyelvészkedők, akik tücsköt-bogarat összehordanak a finnugor nyelvrokonság ténye ellen (szinte mindegy is nekik, milyen legyen, sumér, etruszk vagy dravida, csak ne finnugor), majd amikor elismert nyelvészek veszik a fáradságot, és megcáfolják a baromságaikat, védekeznek: ők csupán egyenrangú felek szeretnének lenni, a kutatás szabadságáért küzdenek. Közben pedig végig meg vannak sértődve, hogy komolyabb helyeken nem igazán foglalkoznak velük.

»Nem érdemes szajkóznunk, hogy a homoszexualitás betegség« – szólja el magát a tudósítás szerint egy »ex-gay« NARTH-tag, mintha csak el lehetne hallgatni, hogy betegségnek tartják a homoszexualitást, és ezért akarják gyógyítani. Mert hogyan is lehetne, ha egyszer nem az? Olyan nincs, hogy valami egyszerre betegség és nem az. Persze, a tudósítás ezt már nem igazán boncolgatja.

Ha pedig nem abnormális melegnek lenni, akkor nem is lehet belőle szép szavakkal kigyógyítani. Még akkor sem, ha a lap hoz egy rakás frusztrált és/vagy sérült embert példaként, úgy téve, mintha ez nem csupán egy kisebbség lenne a homoszexuális nőkhöz és férfiakhoz képest. El lehet-e fogadni, hogy ezeknek az embereknek a lépését – azt, hogy inkább az ellenkező nemnél kötnek ki végül? Miért ne lehetne? Persze, a tudósításban megszólaló egyik előadó is úgy tesz, mintha a mainstream válasz az lenne: »törődj vele, és keress fel egy melegbárt!« ()

Kérdés, ki segít a meleggyógyítóknak, hogy elfogadják maguk körül a világot olyannak, amilyen. Hogy aztán ne kelljen a tépelődő, szenvedő heteroszexuális szimpatizánsoknak kéthetente cikket írniuk arról, milyen dolog is ez a melegség már. Hogy ne akarjanak éjt nappallá téve önazonosságában elbizonytalanítani mindenkit, akit csak tudnak. Hogy ne próbálják egy szűk kisebbség mániáját ráerőltetni a többségre: miként nyilván a melegek sem azt kívánják, hogy a heterók is váljanak homoszexuálissá. Márpedig olyan nincs, hogy betegség is meg nem is az, gyógyítunk, de elfogadjuk, hogy mást nem kell gyógyítani. Tessék végre egyenesen kimondani, hogy betegségnek gondolják, ne itt sunnyogni, úgy téve, mintha létezhetne a két elképzelés egymás mellett.

És akkor már helyben is vagyunk: vannak, akik néhány szerencsétlen példájára alapozva »kezelnének« fiatalkorúakat, ha ezt engednék nekik. A legsebezhetőbb korban lévőknek mondanák, hogy valójában van kiút a melegségből: olyanoknak, akik nagyon is örülnének neki, ha lenne kiút, ha tudnának változtatni. A legnagyobb hazugság, hogy ez alapulhat önkéntességen, mindenki tudja, hogy fiatalkorúak esetében ez leginkább a szülőn múlik: azon, aki képtelen elfogadni, hogy fia homoszexuális, hogy nem lesz unokája, és nem mutogathatja boldogan barátainak menyét, vejét, unokáját.

A szülőn, akinek elég egy aprócska megerősítés, hogy lehet változtatni, és máris képes pokollá tenni gyermeke életét. De ehhez még csak NARTH sem kell: így sem tudja elfogadni a szülők jó része gyermeke másságát, így is próbál menekülni a tény elől, változásban reménykedni a sok-sok anya és apa.

Velük hitetnék el a meleggyógyítók, hogy ha felhívják az emelt díjas számot, áradni fog a pénzenergia elég erősen akarják, gyermekük holnapra mégsem lesz homoszexuális.

Jut eszembe, mutattam már, milyen jó cikket írt a hiszékenység vámszedőiről Szőnyi Szilárd néhány éve?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. október 31. 15:05
A huszadik században a második világháborús propagandát követő leghatékonyabb mani¬pulációs marketing stratégiának nevezi a „meleglobbi” programját David Kupelian amerikai újságíró." "...A Journal of Sex Research orvosi szaklapban megjelent vizsgálat szerint a homoszexuális férfiak csupán 2,7 százaléka válaszolta azt, hogy monogám kapcsolatban él, és csak egy partnerrel volt életében kapcsolata. Ezzel szemben a válaszolók 21,6 százaléka 100 és 500 közé tette a parterei számát. Egy másik, 1978-ban megjelent felmérés még szélsőségesebb életstílusra utal: A. P. Bell és M.S. Weinberg könyvében idézett kutatás szerint a meleg férfiak 43 százaléka több mint 500, míg 28 százalékuk több mint 1000 partnerről számolt be..." miközben dühöng az AIDS!!! „Ha nagyon különbözöl, az emberek gyűlölni fognak. Ezért először tedd be a lábad az ajtóba, igyekezz hasonló lenni a többiekhez, amennyire csak lehet. Csak amikor már a kis másságodat elfogadják, akkor veheted elő – egyenként – a többi ’különlegességedet’. Így végül mindent el tudsz majd fogadtatni az emberekkel.” Kirk és Madsen manipulációs programja elsöprő sikerrel járt. Az 500 partnert váltogató extrém homoszexuálisok eltűntek a médiából, helyettük szabad, vidám, kicsit színes, de kedves és érzékeny melegek tűntek fel a nyilvánosság előtt..." á lá Holovúd "...A kirabolt és megvert fiatalember öt nappal később meghalt. Bár évekkel később kiderült, hogy a rablótámadásnak nem voltak homoszexuális-ellenes motívumai, a média és a melegaktivisták a konzervatív keresztények által szított „melegellenes gyűlöletkampány miatti légkört” tették felelőssé a brutális esetért. Az alaptalan vádaskodások azt sugallták, hogy aki bírálni meri a meleglobbi társadalmi, politikai és jogi programját, az az alapvető emberi jogokat támadja, és mint ilyen, bármire – még gyilkosságokra is – képes lehet. Kirk és Madsen elismerte, hogy „jó cél érdekében” megengedhető a hazugság alkalmazása: „Nem számít, hogy a propaganda hazugság, legalábbis számunkra nem, mert etikus, jó hatás érdekében alkalmazzuk, hogy ellensúlyozzunk olyan negatív sztereo-típiákat, amelyek mindenestül hazugok, és sokkal-sokkal gonoszabbak”. Szóval nem jó buli melegnek lenni, de hazudni manipulálni jó buli... Hogy is mondta Márai? „Nem szeretem a homoszexuálisokat; társaságuk… kínos ellenérzéssel tölt el. Nem az ellen van kifogásom, ami számukra a nemi élet megoldási képlete, ez teljesen közömbös, hanem jellemük, lényük ellen, ami torz, beteg, harmóniátlan.” De és ez a lényeg, a liberálisokra szavaznak!!!
Ellensúly
2014. október 31. 14:02
Én a két éve elpusztult kan kecskémmel szoktam nem életet élni, általában úgy, hogy ráülök a fekáliával bekent szarvára, miközben egy ötéves kisfiút felhúzok a péniszemre. Ja, a kecskémet szeretném feleségül is venni. Remélem, Lakner úr és a többi liberális engem sem tart betegnek. :-D
sztd
2014. október 31. 13:32
A legnagyobb probléma a témában a dogmatizmussal van. A rák egyes változatai között is vannak gyógyíthatók, mégis vannak kuruzslók, akik ezt csodaszerekkel akarják megtenni. A homoszexuális hajlam visszaszorítása/helyettesítése is kevésbé lehetne kuruzslók befolyása alatt, ha nem üldöznék őket nyíltan, és aki ezzel foglalkozik, az nem tenné kockára az egész további tudományos életét. Az pedig nem érv, hogy a kikezelteknek is előjöhet a hajlamuk. A kérdés ugyanis az, hogy képesek-e azok, akik az életük egy szakaszában homoszexuálisok voltak az életük folyamán ellenkező neművel családi életet élni? Ha igen, és ebben egy kezelés segíthet, akkor probléma, ha a kezelés lehetőségének a felvetőjét dogmatikusok eretnekként üldözik. Ha valakinek ez sikerül, akkor is lehet, hogy az általa kívánt életforma fenntartásához energiát kell abba fektetnie (mint egyébként mindenkinek), és ezt az energiák veszik el azok, akik folyamatosan pellengérre állítják őket. Ilyenkor persze mindig jön egy ideiglenes, vagy végleges visszaesés. Aki ezt bizonyítékként mutogatja, az a saját hozzá nem értését mutatja meg. Az, hogy valakinek valamilyen hajlama van, mióta érv? Nekem is van időnként hajlamom egyesek szájba rúgására, pofán verésére, mégsem teszek ilyet soha. Az önfegyelem nem teszi az embert boldogtalanná.
Google
2014. október 31. 13:26
Nem értem, miért nem lehet helyük a Nap alatt az ilyen gyógyítóknak is. Éppen azok üldöznék ki őket a világból, akik maguk is üldözötteknek érzik magukat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!