A hamis zsidó önkép

2014. október 21. 15:46

Az iszlám elsődlegesen Amerikát gyűlöli, mint a Nyugat legerősebb, vezető hatalmát.

2014. október 21. 15:46
Kertész Ákos
Amerikai Népszava

„Az egész ún. euro-amerikai, nyugati civilizáció kapcsolatok híján megszűnik közösségként létezni, elszigetelten rettegő ember-csoportocskák laza hálózatává válhat.

Izrael miatt? Nem kell szédületes intellektuális képesség, elég a józan paraszti ész annak fölismeréséhez, hogy az iszlám elsődlegesen Amerikát gyűlöli, mint a Nyugat legerősebb, vezető hatalmát. Izraelt csak másodlagosan, mert a plurális, demokratikus zsidó állam a szélsőséges iszlám szemében Amerika »előretolt bástyája«, katonai és kulturális bázisa a Közel-Keleten, vagyis az iszlám világ szívében.

Én nem csodálkoztam. Számomra fájdalmasan ismerős jelenség volt ez a HINAUS MIT UNS szindróma, hogy úgy mondjam: személyesen megélt történelem. Még a Horthy időkből hallom vissza a családilag ismerős szöveget, a pesti zsidók, apám és barátai hangján. Akik a zsidókat, vagyis önmagukat okolták az antiszemitizmusért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. október 21. 23:55
Kertész Ákos + Amerikai Népszava + Mandiner = ?
Eltünt
2014. október 21. 22:02
Ákoska nem félsz hogy a hazazavar a nyugati moslékot adó globali gazdád.Jahh igaz tudsz szaladni aggkorodban is.
Box Hill
2014. október 21. 21:32
Az antiszemitizmus lehetséges okai között található a zsidók önmagukra erőltetett különállósága a nem-zsidóktól végig a történelmük során, a zsidók arrogáns beképzelt felsőbbrendűsége, és a zsidók belefelejtkezése a pénzbe. (C. G. Schoenfeld: Psychoanalysis and Anti-Semitism in The Psychoanalytic Review, Spring 1966, 24-37.old.)
hakos
2014. október 21. 19:10
Aha, szóval a helyes zsidó önkép Kertész Ákos szerint az, hogy mindig mások a hibásak, mi sosem......:)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!