Putyin, a majmok és a gyilkolás ösztöne

2014. szeptember 24. 17:48

A korábbi (világ)rend akár gyorsan szét is eshet. Minden sikeres erőszak arra öszönzi a többi potenciális erőszakot alkalmazót, hogy ő is szerencsét próbáljon.

2014. szeptember 24. 17:48
Zsoldos István
Guruló Hordó

„Minden országban (sőt talán egy bizonyos mértékig minden egyénben) lesz egy tesztoszteron-fűtött »belső, rejtett Putyin«. Hogy ő azután a háborút választja-e, az attól függ, hogy milyenek a várható következmények mind az országon belül, mind azon kívül. És a tapasztalatok függvényében mindenki folyamatosan felülvizsgálja a következményekre vontakozó várakozásait. Emiatt a korábbi (világ)rend akár gyorsan szét is eshet. Minden sikeres erőszak arra öszönzi a többi potenciális erőszakot alkalmazót, hogy ő is szerencsét próbáljon.

Akár egy olyan dominóeffektus kezdetén is lehetünk, amely során fokozatosan a káosz és erőszak uralkodik el a nemzetközi kapcsolatokban, hasonlóan a harmincas évekhez. Ha a homokba dugjuk a fejünket, nem csinálunk semmit és erősen vágyunk rá, hogy ez ne így legyen, az jó eséllyel csak gyorsítja a folyamatot. Hogy a klasszikusokat idézzük: Si vis pacem, para bellum...Ha békét akarsz, készülj a háborúra…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2014. szeptember 25. 08:16
Valaki azért "tényfeltárhatná", hogy a kijevi európai politikai egyezséget követő fél órán belül ki lőtt agyon a Majdanon cirka 100 ártatlan ukrán embert. Mesterlövész fegyverrel.
ciprióta
2014. szeptember 25. 07:30
kétségtelen tény,hogy az orosz ember hosszu évtizedek óta együtt él az erőszakkal, háboruval, belső konfliktusaival,amelyeket képtelen saját maga megoldani, az uralkodó elit pedig leszarja őt a lehető legmagasabbról. Putyin megérezte az ukrán vér szagát és retteg. Igy aztán képes bármire, mi még csak a történet legelején vagyunk...várjátok ki a végét,persze,ha még élünk akkor és nem rádióaktiv porként szállingózunk a sztyeppén...A jelenlegi orosz vezetés el kell távolitani nyomtalanul, véglegesen, bármilyen eszközökkel, ellenkező esetben ők teszik majd ezt a világgal .
csuka
2014. szeptember 25. 07:06
A csecsen vezető azt állítja, hogy egy bizonyos Abu Bakr al-Bagdadi "szervezte be" az amerikai tábornokot az ISIS terrorszervezetbe, ahol jelenleg is vezető pozíciót tölt be. "Az iraki, szíriai, valamint a térség más országaiban zajló terrorizmus egyre veszélyesebbé és kiélezettebbé válik. Az Egyesült Államok és az Európai Unió hozzájárul az ISIS terjeszkedéséhez. Bizonyítékaink vannak arra vonatkozóan, hogy a banditák vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi beszervezte David Petraeus vezérezredest, aki tömeggyilkosságok megszervezésében vesz részt." http://www.hidfo.net/2014/09/24/amerikai-ezredes-iranyitja-az-isis-terrorszervezetet
wartog
2014. szeptember 24. 23:26
a magam primkó módján annyit tennék hozzá, hogy 100 emberből 80 menthetetlenül idióta 10 közömbös 10 meg intelligens de ő is leszarja, és ezt hívják demokráciának. Ha ügyes a médiakufár akkor azt tesz a 80%-al amit csak akar.Már pedig ügyes, hiszen azért vette meg?! na most, ha adott ilyen Vladimir Putin stílus akkor evidens, hogy erre ő is rájött, tehát a nagyobb százalékot irányítani kell,vagyis ha nincs idő cirkuszra, meg kalácsra, akkor korbáccsal.Nem rosszabb mint a másik, az a filmekben,médiumokban belecsempészős, csak nem olyan szalonképes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!